Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda politia locala sector 4 parcarea pe un loc platit

Buna ziua,

Mi-ati fi de mare ajutor daca puteti sa ma indrumati in speta de urmatoare.

In data de 30.11.2017, am parcat masina de serviciu pentru cateva minute (si aici chiar nu exagerez) pe un loc platit de o alta persoana. Tin sa mentionez ca locul respectiv nu era semnalizat ca fiind parcare de resedinta si ca acesta este atribuit unei persoane - este situat pe coltul unei intersectii.

In data de 09.01.2018, angajatorul meu a primit o notificare din partea Directie Generala de Politie Locala Sector 4, prin care:
- informa ca in data de 30.11.2017 "autovehicolul a ocupat fara drept locul de parcare cu nr.25, fapta ce constituie contraventie conform prev. art. 10. alin.1 lit.a din Hotararia Consiliului Local S4 nr. 14/2015.
- solicita datele de indentificare ale persoanei care a condus autovehicolul / prezentarea acesteia la sediul DGPL Sector 4 pentru verificarea si solutionarea cauzei

Intrebarile mesele sunt:
1) Politia locala are dreptul de a solicita astfel de date angajatorului?
2) Cum ar trebuie sa procedeze angajatorul?
3) Din ce inteleg, In sectorul 4, amenda pentru parcarea pe un loc atribuit altei persoa este consistenta (intre 1500 - 2000 RON). Este cazul de a incerca tergiversarea primirii procesului verbal pentru a ajunge la prescriptie faptei (60 de zile de la contraventie?
4) Cum ar trebui sa procedez eu? Daca ma duc la sediul lor am vreo sansa sa primesc doar un advertisment?
5) A mai fost cineva in situatie mea? Si daca da, cum a procedat?

Muttumesc frumos,

Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:57, 13 Octombrie 2018
Buna seara.cum ati rezolvat problema cu parcarea pe alt loc ? Am primit azi informare ca am parcat pe un loc în care nu am vazut marcajele. Multumesc
In conformitate cu Decizia 11/2017 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei privind examinarea sesizării formulate de Avocatul Poporului cu privire la "interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 39 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, raportate la dispozițiile art. 102 alin. (1) pct. 14 sau art. 105 pct. 10 din același act normativ, în sensul stabilirii competenței funcționale a agenților constatatori (din cadrul poliției locale sau poliției rutiere), cu incidența art. 7 lit. h) din Legea poliției locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare, angajatorul dvs nu mai este obligat sa comunice datele persoanei care a condus masina si politia locala nu mai poate aplica amenda!
De asemenea, nu mai poate fi amendat nici angajatorul daca nu comunica datele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare contraventie politia locala - parcare Nicu_Ionescu Nicu_Ionescu Buna ziua, In cursul zilei de ieri 24.08.2015, cand am ajuns acasa de la serviciu, am avut neplacuta surpriza de a gasi pe parbrizul masinii(precum si toate ... (vezi toată discuția)
Prin decizia Îccj (complet ril) nr. 11/2017 (m. of. nr. 750/19.09.2017): ... petrica_pascal petrica_pascal Prin Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 11/2017 (M. Of. nr. 750/19.09.2017): Art. 39, art. 102 alin. (1) pct. 14 şi art. 105 pct. 10 din O.U.G. nr. 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare rezervat - amenda Andrew2424 Andrew2424 Buna ziua! Am și eu o problema,eu nu sunt din bucuresti și pe data de 27 am lăsat masina parcata intr-un loc de parcare langa blocul unde prietena mea sta ... (vezi toată discuția)