avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire cu probleme

O speta deosebita : mama a fost infiata de catre sora sa mai mare ( cu 22 ani ) impreuna cu sotul sau - asa au crezut ei dar .... pe certif de nastere al mamei ( cel cu noul nume ) nu apar ambii soti ca si parinti - aici intervine ciudatenia : la numele mamei este o bara ... si atat. Explicatia ce le a fost data la momentul infierii ( 1962 ) a fost ca cele doua fiind surori, sora care infia nu putea fi trecuta ca si mama ... dar fiind casatorita cu cei ce apare la rubrica "tatal copilului" nu va fi nici o problema! Si totusi este ... in sensul ca notarul la care am apelat pt succesiune mi a spus ca nu stie cum sa faca legatura intre cele doua ...
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:45, 11 Ianuarie 2018
Nu ati precizat pentru cine dintre cele doua surori se face succesiunea.
Sotul surorii mai mari, tatal care a infiat-o pe mama mai traieste?
Bunicii, parintii mamei si ai surorii ei mai traiesc? Sau au decedat ambii in vreun accident din cauza caruia a fost infiata mama de catre sora ei?
Relatia dintre cele doua se poate facecu martori, si din astfel de motive se solicita prezenta a doi martori la notariat cand se deschid succesiunile, martori care au cunoscut familia.
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
cyan, moderator
Succesiunea se face pt sora mai mare, cea care a infiat-o, casatorita fiind, pe sora ei mai mica.
Singura persoana in viata sunt eu - respectiv fiica surorii infiate - practic, nepoata celor doi .
Nu exista alte rude in viata care sa confirme legatura?
Sotul surorii decedate, verisori, alte rude apropiate mai apropiate sau mai indepartate.
Acte de proprietate, scoala, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
Urgent urgent urgent !!! - se poate efectua vanzare unui imobil de catre un parinte unde exista un copil infiat? flori2 flori2 Buna ziua, Ma adresez tuturor profesionistilor de pe acest site care m-ar putea ajuta respectiv lamuri in urmatoarea problema. La varsta de 13 ani in anul ... (vezi toată discuția)
Mostenire liviughita liviughita Tatal meu a decedat in 2001,el a fost casatorit legal cu mama mea din 1970. Dupa decesul tatalui meu ,am dezbatut mostenirea cu mama ,si conform legii a fost ... (vezi toată discuția)