avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Probabilitate deschidere insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Probabilitate deschidere insolventa

Buna ziua !

Daca emit bilete la ordin cu scadenta cuprinsa intre 12- 14 luni calendaristice de la emiterea facturii catre un furnizor , de la care am preluat marfa in baza unei facturi cu termenul la 30 de zile , dar contractul de vanzare-cumparare este expirat anterior emiterii facturii , este posibil ca furnizorul ( vanzatorul ) sa nu-mi considere valabile aceste bilete la ordin emise de mine datorita termenului mare de plata si sa-mi deschita procedura de insolventa , respectiv sa-mi ceara penalitati nejustificate , daune , etc. ?
Vanzatorul ( furnizorul ) ce poate sa-mi faca daca achit plata facturii de mai sus cu scadenta la 12- 14 luni , din punct de vedere juridic ?
Mentionez ca plata la 12-14 luni cu bilete la ordin catre furnizor o fac datorita faptului am si eu la randul meu probleme ca incasarea banilor de la alti clienti .
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 18:40, 15 Octombrie 2009
Buna ziua,

emiterea Bo in conditii neacceptate de creditorul dvs. echivaleaza cu lipsa platii;

ca urmare el poate lua orice masura va considera utila, inclusiv declansarea procedurii de faliment;

cel mai bine ar fi sa negociati un termen mai rezonabil dar de care sa fiti apoi sigur; emiterea BO nu va va folosi la nimic daca termenul de plata nu este agreat de comun acord;

Avocat Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probabilitate deschidere insolventa asbinvest asbinvest Buna ziua ! Daca emit bilete la ordin cu scadenta cuprinsa intre 12- 14 luni calendaristice de la emiterea facturii catre un furnizor , de la care am ... (vezi toată discuția)
Insolventa pentru bilet la ordin refuzat monicaelenastan monicaelenastan Buna ziua, am patru bilete la ordin, cu date scadente diferite, care s-au intors de la banca cu mentiunea \"refuz total\". Optiunea mea este de a face cerere ... (vezi toată discuția)
Scadenta bilet la ordin corinachivu corinachivu Buna ziua. Care este numarul maxim de zile/luni dintre data emiterii unui bilet la ordin si data scadentei acestuia ? ce reglementari legislative sunt in ... (vezi toată discuția)