avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ce masuri poate intreprinde reclamanta?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ce masuri poate intreprinde reclamanta?

Buna ziua,

Sentinta: " Obligă paratul la plata către reclamantă a sumei de 20.049,85 lei reprezentand avans achitat conform contractului nr. ... precum şi penalităţilor de întarziere de 0,1% pe zi de întarziere, calculate de la data de 30.11.2015 şi pană la plata integrală a debitului."
Paratul ( care este PFA) a platit suma de 20.050,00 lei in noiembrie 2017 si achita zilele acestea ~ 5000 lei din majorarile in valoare de ~14.000,00.
Diferenta de ~ 9.000,00 lei paratul ar putea sa o achite lunar, aprox. 500-1.000 lei/luna, nu in termenul de 60 zile din sentinta. Paratul se afla in strainatate, unde lucreaza pentru a-si achita datoriile de bunavoie si intre timp a pierdut acest proces.
Intrebari:
1. Ce masuri poate intreprinde reclamanta in acest caz? Poate veni cu executor la domiciliul paratului?
2. Poate bloca conturile paratului? Practic cum se realizeaza acest lucru? Paratul are 2 conturi: unul pentru salariu si unul pentru diurna. Contul de diurna poate fi blocat?

Multumesc,
Kiss Lilla
Cel mai recent răspuns: kisslilla , utilizator 19:54, 17 Ianuarie 2018
Reclamanta poate initia procedura de executare silita impotriva paratului pentru recuperarea sumei restante datorate. In cuprinsul cererii de executare se vor indica, conform Codului de procedura civila, modalitatile de executare solicitate. Cererea se poate depune personal sau prin reprezentant legal sau conventional la biroul executorului judecatoresc competent ori se poate transmite acestuia prin posta, curier sau posta electronica impreuna cu toate documentele justificative si dovada achitarii taxei de timbru.
Multumesc, dar Va rog frumos sa-mi raspundeti putin mai simplu. Eu am scris in numele paratului si as dori sa stiu ce masuri poate intreprinde reclamanta? Concret, daca nu este de acord cu esalonarea platii, ce ne asteapta?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot contesta o executare silita mariacapraru mariacapraru Vineri,10 iulie 2015 m-am trezit pe telefon cu un mesaj precum ca mi s-a infiintat poprire pe salariu in suma de aproape 5000 de lei. Cardul meu de salariu a ... (vezi toată discuția)
Sentinta in cazul unui proces in care parata , intreprindere individuala a fost radiata doomy852 doomy852 Astazi am aflat pronuntarea intr-un dosar in care parata este Intreprinde Individuala iar reclamanta Parohia Romana. Parata a fost obligata la plata sumei de ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati despagubire rca CBucuresti CBucuresti Sentinta data de instanta: [i]Admite cererea formulată de către reclamantul XXX în contradictoriu cu parata S.C. EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A. ... (vezi toată discuția)