avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare taxa timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare taxa timbru

Buna ziua!
In ce masura se mai poate recupera o taxa de timbru achitata intr-o actiune scutita de plata taxei de timbru? Fac precizarea ca procesul s-a incheiat, hotararea ramanand definitiva, instanta obligand paratul la plata cheltuielilor de judecata, incluziv taxa de timbru care s-a platit desi actiunea este scutita de plata taxei de timbru.
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 13:46, 17 Ianuarie 2018
Consider ca numai in conditiile in care nu ar fi fost depasit termenul de apel, s-ar fi putut ataca hotararea respectiva, criticandu-se nelegalitatea modului de stabilire a taxei de timbru,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul care face recurs (in contradictoriu cu asociatia de proprietari) este obligat sa plateasca taxa de timbru? eliasav eliasav In prima instanta, la actiunea deschisa la judecatorie, instanta a dat castig de cauza reclamantei - asociatia de proprietari. Proprietarul (paratul) ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru admisa esalonat la plata Andreea Constantin Andreea Constantin Speta este urmatoarea: Societatea X a actionat in judecata societatea Y, obiectul actiunii fiind pretentii (neachitarea lucrarilor executate de X). Taxa de ... (vezi toată discuția)
Anulare apel netimbrat ContSters416386 ContSters416386 Am facut apel dupa ce reclamantul a castigat la fond rezolutiunea contractului de intretinere care a beneficiat de scutire taxa timbru .Dupa depunere apel am ... (vezi toată discuția)