avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct

Buna ziua. As vrea sa cumpar un apartament pe numele baiatului meu care este deja major, trecandu-ma in acte uzufruct. Eu am o cauza in curs in italia. Ar putea fi atacat acest apartament daca eu am uzufruct? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Dan1977.05 , utilizator 12:02, 21 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 812

Obiectul urmăririi

(1) Sunt supuse urmăririi silite imobiliare bunurile imobile.

(2) Pot forma obiectul urmăririi silite imobiliare şi dreptul de uzufruct asupra unui imobil, precum şi dreptul de superficie.

(3) Dreptul de servitute poate fi urmărit silit numai odată cu fondul dominant căruia îi profită.

(4) Nu sunt supuse urmăririi silite imobilele declarate neurmăribile în cazurile şi în condiţiile prevăzute de lege.

(5) În cazul titlurilor executorii privitoare la creanţe a căror valoare nu depăşeşte 10.000 lei, vânzarea bunurilor imobile ale debitorului poate fi făcută numai dacă acesta nu are alte bunuri urmăribile sau dacă are bunuri urmăribile, dar nu pot fi valorificate. Refuzul nejustificat al debitorului de a furniza executorului judecătoresc informaţiile, lămuririle şi dovezile necesare, precum şi furnizarea cu rea-credinţă de informaţii incomplete în legătură cu existenţa şi valoarea unor bunuri mobile ori a unor venituri de natură a fi valorificate în vederea acoperirii integrale a creanţei permit declanşarea urmăririi silite imobiliare chiar dacă valoarea creanţei nu depăşeşte 10.000 lei.

Detalii: [ link extern ]

Asa ca, daca aveti " o cauza", mai bine asteptati sa vedeti rezultatul, sau cumparati pe numle fiului , constituindu-va ulterior drept de uzufruct.
Buna dimineata. Va multumesc. Asa o sa fac, voi cumpara pe numele copilului avand in vedere cauza in curs pe care o am in italia si fiind vorba de bani care inca nu se stie daca dovezile mele sunt suficiente pentru a nu restitui acea suma. Fiind pe numele lui sunt linistita. Va multumesc inca o data.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua. Apartamentul fiind pe numele fiului meu uzufructul il pot avea doar daca el vrea sa mi- l acorde cand voi termina cauza din Italia. Corect?
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
trandafir2, moderator
Da, este corct si in consens cu dispozitiile art.704 C.civ. ~ Constituirea uzufructului ~ (1) Uzufructul se poate constitui prin act juridic, uzucapiune sau alte moduri prevăzute de lege, dispoziţiile în materie de carte funciară fiind aplicabile.
Multumesc. Duminica placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita apartament luat cu credit de nevoi personale adinkaa adinkaa in cazul in care iau un creduit de nevoi personale negarantat cu apartamentul, exista vreo situatie in care banca poate sa-mi ia aparatamentul? (vezi toată discuția)
Somatie de plata rokhsana rokhsana Buna ziua. Am primit de curând de la un executor judecătoresc o citatie, in care mi se spune ca 2 garsoniere care sunt pe numele meu vor fi puse la ... (vezi toată discuția)
Executare imobil cu uzufruct viager alexandra8822 alexandra8822 buna ziua,acum ceva timp am facut un imprumut banca,intre timp s-a ajuns la imposibilitatea de a achita ratele imprumutului,eu am un contract facut de parinti ... (vezi toată discuția)