avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Orange, neplata facturii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Orange, neplata facturii

Bună seara,

Pe data de 11.10.2016 am încheiat un contract cu Orange valabil 24 de luni pentru a putea obține un telefon împreună cu un abonament de 30€ lunar pe care l-am achitat fără întârzieri până astăzi.

Iar, pe data de 13.11.2017 am fost la Orange pentru a putea "cumpăra" un nou telefon în "rate". La momentul respectiv mi s-a zis că nu pot lua acel telefon decât dacă nu deschid un nou abonament de minim 11€ (valabil tot pentru 24 luni) pe o cartelă nouă. Așadar, mi s-a zis că voi plăti aproximativ 190 de lei lunar (30 euro primul abonament + 11 euro al doilea). Am achitat TOTUL până astăzi când am descoperit că defapt pe lângă acel abonament de 11 euro mi s-a făcut și o rată de 18 luni în valoare de 199.29 lei lunar (care trebuie pentru a achiziționa telefonul mobil), așadar o plată totală de aproximativ 390 lei lunar care eu nu mi-o pot permite să o achit și nici nu doresc să o mai achit din cauza nesimțirea celor de la Orange.
Am sunat zilele trecute la ei ca să le explic că doresc să anulez/reziliez abonamentul de 11€ (având în vedere că nu mă voi putea beneficia de el) și să rămân doar cu cel de 30 și plata lunară al telefonului, iar ei mi-au răspuns că trebuie să plătesc o taxa de reziliere, așadar am renunțat. Nu este normal să plătesc ceva de care nu mă folosesc.

Vreau să știu dacă pot fi executat silit dacă începând de astăzi nu mai achit NICIUN leu la ei.
Sunt salariat de aproape 8 luni de zile și nu-am alte bunuri pe numele meu.

Mulțumesc frumos pentru răspunsurile!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
MutuA., utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:10, 9 Ianuarie 2019
Buna seara ,

Sfatul meu este sa reziliati contractul deoarece neplata contractului duce la acumularea de penalitati pe linga debitul initial.
Raspunsul este Da ,puteti fii executat silit ,

Cu drag
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
Avocat Minoi, utilizator
Problema este ca totalul de plata pentru a putea rezilia abonamentul de 11 euro este de aproximativ 1.144 lei pe care momentan nu-i detin si tot raman de parerea ca nu este normal ca o persoana sa achite ceva de care nu se foloseste.
Am uitat sa specific, ca pe contractul abonamentului scrie clar "Tip abonament: Abonament fara telefon", cand am specificat acest lucru la operatorul cu care am stat de vorba mi-a zis ca abonamentul tot se "leaga" (exact asa mi-a raspuns) de telefon, dar cand i-am cerut mai multe explicatii nu a stiu sa-mi explice.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
MutuA., utilizator
Solicitati in instanta rezilierez contractului .
Eventual identificati eventualele clauze abuzive ale contractului.
Inteleg, va multumesc mult pentru raspunsurile si timpul acordat!
Cu drag

Alte discuții în legătură

Am primit un mesaj pe telefon de la magazinul orange piata nicolae ... Florin Donu Florin Donu Am primit un mesaj pe telefon de la magazinul Orange piata Nicolae Grigorescu precum mi-a expirat contractul de abonament Orange. în data de: 21.06.2023 m-am ... (vezi toată discuția)
Neplata facturi abonament orange ionel_craciun ionel_craciun Buna Ziua. In 2014 mi-am facut un abonament la orange in valoare de 25 de euro, perioada abonamentului fiinde pana in 2016 la finalul anului. De cateva luni ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati in cazul in care nu am achitat factura orange? Andubeatbox Andubeatbox Buna ziua lume! Acum un an am facut un abonament de 8 euro, acum vreo 3luni am facut inca unul de 20 euro... nu am mai platit factura orange de doua luni din ... (vezi toată discuția)