avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Referitor legea 29 privind anularea unor obligatii ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Referitor legea 29 privind anularea unor obligatii fiscale

Buna ziua, am dori sa stim daca se anuleaza obligatiile fiscale cu privire la TVA realizate din tranzactii imobiliare anterior anului 2016.
Multumim!
Gabriela
Cel mai recent răspuns: enjoyflowers , utilizator 13:43, 21 Ianuarie 2018
În cazul tranzacțiilor pentru care s-a aplicat impozitul pe venit din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal al persoanelor fizice, se anulează diferențele de obligații fiscale principale, respectiv impozitul pe venit și contribuțiile sociale, precum și obligațiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisă și comunicată contribuabilului, ca urmare a reîncadrării acestor venituri ca venituri dintr-o activitate independentă, obținute de către persoanele fizice din transferul proprietăților imobiliare care fac parte din patrimoniul afacerii, pe perioadele fiscale de până la 1 iunie 2017, și neachitate până la data intrării în vigoare a Legii nr. 29/2018.
deci tva se incadreaza sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 29/2018 tva retroactiv sorin1977 sorin1977 Avand in vedere ca Fiscul nu poate reîncadra veniturile din vânzarea imobilelor ca venituri din activități independente pentru perioadele anterioare datei ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in scopuri de tva - persoana fizica - plafon scutire / colectare tva din vanzarea terenurilor retrocedate in baza legii 10 claudiuvlad claudiuvlad Buna ziua, In luna martie 2018 am instrainat un teren construibil la suma de 219154 lei, terenul fiind bun comun cu sotia. In anul 2017 am vandut doua ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren de la pfa la persoana fizica dexteriade dexteriade Buna ziua. Care este impozitul perceput de notar la vanzarea unui teren detinut de un PFA catre o persoana fizica. este cel aplicat si la un pf - si anume ... (vezi toată discuția)