In luna Ianuarie 2018 am achizitionat un autoturism nou de la reprezentanta VW Romania in care in oferta era specificat, ca autoturismul are sistem ACC de cruise control autmat ca dotare standard.
Dealarul spunindu-mi clar ca acest sistem vine ca dotare standard pe masina care am achitat-o integral.(acest lucru era vizibil specificat pe oferta prezentata ).
Deoarece in momentul livrarii nu se putea verifica acest sistem minim 30 Km/h, iar fizic nu era posibil Bdl. Pipera era blocat la ora acea .
Autoturismul avand sistem de mentinere a vitezei manual acest aspect m-a dus in eroare deoarece butoanele de comanda volan sunt aproape identice.
In drumul meu de la reprezentanta spre domiciliu am incercat acest sistem si am constatat ca autoturismul nu este prevazut.
Am sunat delerul a doua zi si mi-a spus ca o sa ia legatura cu furnizorul ca in oferta apare si ca ma va informa.
Dupa cateva zile am fost informat ca a fost o greseala a lui dilerului ca nu a verificat oferta cum trebuie respectiv este vina lui si ca o sa-mi spuna ce alternative sunt.
Am fost sunat dupa o saptamana sa-mi spuna ca incearca cei de la tehnica sa monteze acest sistem sau sa le dau masina inapoi in sistem Buy_back si sa-mi faca o evaluare dar pana in acest moment nu am mai primit nici un mesaj din partea lui.
Mentionez camomenta sunt plecat din tara ; ce pot face in aceste conditi in care eu am platit un automobil cu o anumita functie si automobilul vandut nu o are?
In cazul dvs. pare a fi vorba despre vicierea consimtamantului prin eroare asupra unei calitati a obiectului prestatiei (sistem ACC de cruise control automat). Daca aceasta specificatie tehnica este considerata esentiala, in sensul ca in absenta ei contractul nu s-ar fi incheiat, atunci puteti cere anularea contractului.
Desigur, contractul incheiat poate fi considerat valabil in conditiile in care cealalta parte este de acord sa execute contractul asa cum acesta fusese inteles de catre dvs., respectiv sa asigure montarea sistemului dorit.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra,
Acest sistem de protectie activa la impact a fost cel care m-a detreminat sa cumpar acest automobil, eu intrband foarte clar vanzatorul/dilerul inainte de a semna contractul de VC el, garantandu-mi acest lucru care era prevazut in oferta prezentata ca dotare standard. Mentionez ca acest sistem ACC este un sistem de siguranta/protectie .
DinuX
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ar fi fost bine ca specificatiile autoturismului sa apara in contract sau ca sa aveti cumva dovada asumarii ofertei de catre dealer. Personal nu cred ca acest sistem se poate monta in service. Mi-e teama ca singura rezolvare este in instanta... Oricum, trebuie sa le faceti o adresa scrisa, eventual redactata de un avocat, asa telefonic sigur nu rezolvati.
Demos
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimate utilizator,
Începeti prin a scrie o plângere detaliatâ, adresatâ societâtii de comercializare, concesionarului sau celui pe care dvs îl numiti "diler" (dar numai dupâ ce recititi si suneti sigur câ ati înteles bine contractul).
Mentionati oferta comercialâ care a stat la baza contractului de V/C cu toate elementele ei de securitate specificând câ acestea v-au determinat sâ procedati la actul de cumpârare.
Cereti solutionarea problemei sub 10 zile.
Plângerea trebuie trimisâ prin postâ cu confirmare de primire!
Dacâ dupâ 10 zile de la primire nu ati primit nici un râspuns somati vânzâtorul sâ remedieze situatia, tot în scris (SRcCdP) si cu copie la firmâ.
Ultima solutie, introducerea cauzei în instantâ.
Ar fi bine sâ cereti avizul unui avocat la redactâri.
DinuX
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca sunteti persoana fizica (masina n-a fost luata pe firma), in cazul unui raspuns negativ al comerciantului (si numai dupa ce faceti acest pas cu notificarea lui), va puteti adresa si ANPC; pe vremuri (acum 10 ani) erau destul de prompti in astfel de cazuri.