avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul penalizare pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul penalizare pensie anticipata partiala

Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti in aceasta chestiune: conform legii, o persoana care iese la pensie anticipat partial va avea o penalizare la calculul pensiei, astfel: procentul corespunzator depasirii stagiului de cotizare aplicat la pensia cuvenita pentru limita de varsta si rezultatul se inmulteste cu numarul lunilor de anticipare. Suma rezultata se scade (ca penalizare) din cuantumul pensiei cuvenite pentru limita de varsta.Corect?
Anul urmator, procentul se modifica, va fi mai mic, deoarece creste numarul anilor de cotizare. Daca se aplica acelasi sistem de calcul , atunci se dubleaza un an - anul pentru care se calculeaza penalizarea este deja luat in calcul la penalizarea anterioara. Si tot asa, in fiecare an, odata cu scaderea procentului de penalizare.
In speranta ca m-am facut inteleasa, as vrea sa stiu daca aceasta este modalitatea corecta de calcul.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Calcul penalizare pensie anticipata tuilleries tuilleries Buna ziua. Revin cu intrebarea. Va rog sa ma lamuriti in aceasta chestiune: conform legii, o persoana care iese la pensie anticipat partial va avea o ... (vezi toată discuția)
Punctele lunare si anuale pentru calculul pensiei badeadan badeadan ...am primit punctele lunare si anuale pentru pensie pe anul 2001 -2003;pentru anul 2001punctele lunare sint insumate pe 9 luni(aprilie-decembrie 2001 ,iar ... (vezi toată discuția)