avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare venit din contract inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare venit din contract inchiriere

Buna ziua,

As dori sa stiu ce impozite/taxe trebuie sa plateasca un pensionar (cu o pensie sub salariul minim pe economie - am inteles ca si asta conteaza) in cazul in care se hotaraste sa isi inchirieze o camera in propriul apartament.

Sa presupunem valoarea chiriei la 1000 RON/ luna.

Am inteles ca fiind sub plafonul de salariul minim pe economie va plati la ANAF numai cei 10% adica 100 RON / luna. Este adevarat?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 10:35, 26 Ianuarie 2018
Da, dar nu sunt sigur ca cei 10% se aplica la suma de 1000 lei sau la mai putin. Pana acum era o cota forfetara de 40% care se scadea din valoarea chiriei si doar restul de 60%se impozita. In anul asta nu stiu daca a ramas la fel sau s-a modificat.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
prepeleac, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Deci ar putea plati maxim 10% din suma totala, in cel mai rau caz. Pe cazul de mai sus, la o chirie de 1000 RON / luna, un maxim de 100 RON.
da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit chirii 2018 kol29 kol29 Buna ziua! As dori sa va intreb ce impozite voi plati din 2018 dupa chirii? Sunt salariat si am si venituri din chirii. (vezi toată discuția)
Impozit închiriere apartament Paul081987 Paul081987 Bună, sunt p.f. si doresc sa dau în chirie un apartament la care plătesc rate...Aceste rate se pot scădea din \"venitul brut\" din chirie? Defapt chiria ... (vezi toată discuția)
Artist plastic, cum declar veniturile si care e plafonul? busu.elena busu.elena Buna ziua, sunt artist plastic, dar am și un job in alt domeniu part time. Ca toti artistii plastici, incerc sa imi vand picturile pe situri/galerii ... (vezi toată discuția)