avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot transfera un credit ipotecar sau prima casa, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot transfera un credit ipotecar sau prima casa, pe numele meu?


In anul 2006, sotul meu a facut un credit ipotecar pentru achizitionarea unei garsoniere, la care eu am cota parte 64% iar el 36% ( eu am achitat avansul din donatie de la mama mea). In 2012 a achiziționat un apartament prin programul prima casa, iar cota parte este de 50% fiecare. Eu, fiind bugetara am un venit de 1700 lei, iar sotul meu are un venit mult mai mare. In cazul unui divort, ce sanse am sa transfer unul dintre cele 2 credite pe numele meu, pentru a ramane cu una dintre cele doua proprietăți? Ambele credite sunt pe o periada de 30 de ani. Cum pot sa ma asigur ca nu raman pe "drumuri", daca voi divorta?
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
Nelly37, utilizator
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 10:31, 24 Ianuarie 2018
Puteti "transfera" creditul daca banca respectiva si sotul sunt deacord. De regula bancile nu aproba, mai ales ca aveti si un venit mic.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
prepeleac, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza la partaj? Nelly37 Nelly37 Bună dimineața! In anul 2006, sotul meu a facut un credit ipotecar pentru achizitionarea unei garsoniere, la care eu am cota parte 64% iar el 36% ( eu am ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament credit ipotecar kokostark kokostark SALUTARE! Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Sunt in pragul unui divort, iar situatia apartamentului in care locuiesc impreuna cu sotul este ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort Cristna Elena Cristna Elena Buna seara Numele meu este Cristina si am 30 ani sunt casatorita cu sotul meu de 9 ani si nu ne mai intelegem, asa ca am decis sa divortez chiar daca el ... (vezi toată discuția)