avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract individual CNAS pentru persoana cu venituri ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract individual CNAS pentru persoana cu venituri din dividende

Buna ziua,
Ma numesc Monica Fernandez si am un SRL la care sunt asociata cu sotul meu. Nu suntem salariati la firma noastra, dar as dori sa inchei cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate un contract individual pentru sotul meu, Precizez ca veniturile lui sunt din dividendele de la acest SRL. Mi-ati putea spune daca in afara de cerere si de contractul cu CNAS mai trebuie prezentate si alte documente?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Arsene , Consultant fiscal 12:30, 27 Ianuarie 2018
Persoanele fizice care nu au obtinut in anul 2017 venituri din chirii +dividende+alte surse mai mari de 22800 lei, pot opta pentru plata CASS in anul 2018, prin depunerea declaratiei D600, daca doresc sa se asigure in sistemul national de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru diverse venituri extrasalariale leinaddd leinaddd Am o mica afacere personala (SRL) fara salariati. In anul 2017 am incasat dividende aferente anului 2016. Pentru aceste venituri nu am platit CASS fiind, in ... (vezi toată discuția)
Contributie la sanatate pentru vent din dividende chitupetre chitupetre Buna ziua, La finele anului 2016 am obtinut profit la firma la care sunt asociat unic . In anul 2017 am incasat dividentele cuvenite la care am platit ... (vezi toată discuția)
D 600 - dividende ndeea ndeea Sunt administrator si salariata la o companie. In luna noiembrie 2017 s-au distribuit dividende si s-a platit impozitul pe dividende in decembrie 2017. Plata ... (vezi toată discuția)