avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plati taxe si impozite la contract de drepturi de autor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plati taxe si impozite la contract de drepturi de autor

Mi se propune un contract de drepturi de autor, pentru niste articole. Problema este ca in urma unor socoteli reiese ca mai mult de 1000 RON / luna nu as putea castiga din acest contract. Avand in vedere ca momentan nu mai am un alt loc de munca, intrebarea mea este care ar fi darile (taxe si impozite) pe care trebuie sa le platesc in urma semnarii acestui contract. Asta pentru a vedea daca merita sau nu sa merg mai departe cu el, ca nu ma mai descurc in modificarile facute mai nou in domeniul fiscal. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Arsene , Consultant fiscal 12:26, 27 Ianuarie 2018
Incepand cu anul 2018 platitorul de venit nu mai are obligatia de a va retine CAS si CASS pentru veniturile obtinute din drepturi de autor. Acesta va va retine doar impozit de 10% din venitul net. Venitul net se stabilește prin scăderea din venitul brut a unei cote de cheltuieli de 40%.
EX: La un venit brut 1000 lei retinerea va fi de 1000 x 60% x 10%= 60 lei
Atentie! Incepand cu anul 2018 CAS si CASS se datoreaza de persoanele fizice prin raportarea tuturor veniturilor realizate in anul anterior la un plafon minim stabilit ca suma a 12 salarii minime brute .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit chirii 2018 kol29 kol29 Buna ziua! As dori sa va intreb ce impozite voi plati din 2018 dupa chirii? Sunt salariat si am si venituri din chirii. (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil din venituri de drepturi de autor alexandru_ptc alexandru_ptc Buna ziua. Sotia mea lucreaza pt o companie cu un contract individual de munca nedeterminat. Mediul de activitate Media. In urma cu cateva luni a negociat un ... (vezi toată discuția)
Contract drepturi autor Patience Patience Buna ziua, Trebuie sa inchei un contract de drepturi de autor si nu am mai facut asta pana acum, asa ca, dupa ce am cautat informatii pe net, vin si va ... (vezi toată discuția)