avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se fac conforme cu originalul inscrisurile depuse ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se fac conforme cu originalul inscrisurile depuse la cererea de chemare de judecata

Va rog sa ma lamuriti cum sa procedez pentru certificarea conform cu originalul a inscrisurilor depuse in copie xerox odata cu cererea de chemare in judecata.
Am primit adresa de la instanta prin care mi s-a comunicat ca in termen de 10 zile de la primirea comunicarii, sub sanctiunea anularii cererii, trebuie sa indeplinesc obligatia de a depune exemplare ale actelor, cu mentiunea de a certifica inscrisurile depuse la dosarul cauzei pentru conformitate cu originalul conform art.150 Cod de procedura civila.

Detin originalele, dar cine face mentiunea pe copiile xerox ca sunt conform cu originalul? eu, scriind ”conform cu originalul” si semnatura mea sau trebuie sa merg la registratura Tribunalului cu originalele si copiile xerox, sa le verifice persoana angajata acolo si sa certifice xerocopiile ca sunt conforme cu originalul ?
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
iolanda15, utilizator
Cel mai recent răspuns: Viorel Olaru , utilizator 18:49, 11 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scrieti pe ele " conform cu originalul" si semnati.
Dumneavoastra confirmati ca acele copii corespund cu inscrisurile originale, neintervenind modificari
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
AvTudor_com, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti toate inscrisurile pe care mentionati " conform cu originalul" si semnati
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe fiecare fila a fiecarui inscris care se depune ,se scrie "conform cu originalul ", numele in clar si semnatura.
Dar un UAT care este pârât în procesul civil are obligația să depună documente fără inscrisul "conform cu originalul"pe documentele depuse ? Mul'umesc anticipat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinþe de la primãrie ºtampilate cu "conform cu originalul" însã semnate de cãtre unul din adversarii mei ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, am un proces pe rol iar adversarii mei au depus niste copii ale unor certificate de casatorie si adeverinte de la primarie stampilate cu \\"conform ... (vezi toată discuția)
Certificare copii inscrisuri mary6 mary6 buna seara! va rog frumos ,doresc si eu un raspuns urgent daca se poate,doresc sa depun o plangere pt contestare un PV de contraventie la rutiera,si pt chemare ... (vezi toată discuția)
Art. 150 (2) ncpc pop sorin pop sorin Intrebare:cum interpretati \'\'art. 150(2) Copiile vor fi certificate de parte pentru conformitate cu originalul. \'\' Concret, mi se cere sa certific ... (vezi toată discuția)