avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot divorța dacă soția nu este de acord? Avem un ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot divorța dacă soția nu este de acord? Avem un copil minor

Pot divorta daca sotia nu este de acord, am copil minor
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Danibinceanu , utilizator 02:04, 18 Iulie 2020
Buna ziua, da, puteti divorta numai prin intermediul instantei de judecata, din culpa sotiei sau din culpa comuna. Daca sunteti separati in fapt mai mult de doi ani, puteti cere divortul, asumându-vă toată responsabilitatea pentru esecul casniciei. Daca faceti cererea de divort, iar sotia nu e de acord, iar din probe reiese doar culpa dumneavoastră pentru destrămarea casniciei, atunci instanta poate respinge cererea de divort.
Da, divortul poate fi pronuntat, indiferent de pozitia sotiei dvs . daca exista motive temeinice.

O varianta rapida de desfacere a casatoriei este cea din culpa comuna.

De asemenea, instanta poate dispune desfacerea casatoriei avand in vedere separatia in fapt de peste 2 ani, insa se va retine culpa dvs, in desfacerea casatoriei.

Puteti invoca si culpa sotiei, daca exista motive solide, anume infidelitatea, parasirea domiciliului conjugal, conduita necorepunzatoare in casnicie.

Succes.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti divorta pe cale judecatoreasca, urmand ca in cadrul actiunii de divort sa propuneti si sa administrati probe din care sa rezulte ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate si prin urmare casatoria nu mai poate continua.
Probele care pot fi solicitate in cadrul actiunii de divort in care este implicat si un minor sunt inscrisurile, proba testimoniala ( cu martori), interogatoriul paratei, ancheta psihosociala, ascultarea minorului daca are varsta de minim 10 ani sau sub aceasta varsta pentru motive temeinice.
Daca actiunea de divort este admisa asa cum a fost formulata, aveti posibilitatea obtinerii si a cheltuielilor de judecata ocazionate de proces ( taxa de timbru si onorariu avocat daca va angajati).
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Buna seara o antrebare am sotia a bagat actele de div la mediator NU la notar si ia lot banii sotiei si nam cazut de acord asupra copilului minor iar acum mai nou am anteles ca dom mediator a fost la tribunal da bage actele de div an locul sotiei dar nar trebui sa aibe anputernicire dela sotie si daca are eu de unde pot afla daca are sau nu sotia a zis ca pe ia no mai intereseaza ca a semnat tot si nici la tribunal nu vine sa ma descurc singur an cazul asta ce ramne de facut. Nu ma ptezint nici eu ce se antpla an cazu asta se anuleaza di(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii ivanflorentina50 ivanflorentina50 in ce conditii instanta poate respinge o cerere de divort (vezi toată discuția)
Divort unilateral - fara acordul sotului ro.dragospopescu ro.dragospopescu Buna ziua, Vreau sa intentez divort, dar nu cred ca sotul meu va agreea ideea \"acordul partilor\". Suntem casatoriti de 1 an, nu avem copii si nici de ... (vezi toată discuția)
Divorț în lipsa acordului uneia dintre părți ContSters57553 ContSters57553 Daca nu vreau sa ii acord divortul sotului meu, acesta poate divorta? (vezi toată discuția)