avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... Somaj italia
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

Somaj italia

Buna ziua as vrea sa ma informati si pe mine cu o problema maicamea lucreaza in italia vrea sa obtina somaj dar iy trebuie rezidenta trebuie luata in spatiu pentru card bancar pentru cai trebuie cont bancar pt actele de somaj se poate face card si fara rezidenta in italia ? Ea acte are decat contractul de munca
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 00:05, 30 Ianuarie 2018
Buna seara,
Mama Dvs. detine codul fiscal emis de Agenzia delle Entrate?
Gabriela Monica Ionescu a scris:
Editat citat cu raspuns consultant.

Da doamna detine codicile fiscale exista vro soluție sa.si facă card în Italia sau să primească somajul în România prin posta sau nu stiu se poate cumva?
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Da doamnă detine hârtia aceia cu codicile fiscale se poate sa.si facă card ? A fost la bancă cu acea hârtie si ia zis că iy trebuie rezidenta există posibilitatea sa primească somajul prin posta?

Opr88 a scris:
Editat citat cu mesajul utilizatorului.
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Buna seara,
Exista si banci care deschid cont pentru persoane care nu sunt rezidente in Italia. Mama dvs. trebuie sa mearga si sa se intereseze personal, deoarece deschiderea unui astfel de cont presupune costuri mai mari, iar taxele de retragere ale numerarului sunt si acestea mai mari.
[ link extern ]
Cu documentul de la CiSL care intocmeste dosarul pentru obtinerea indemnizatiei de somaj trebuie sa mearga apoi la banca, pentru ca aceasta sa inscrie numarul contului .
Ca sfat...era bine daca mama dvs. reusea sa obtina rezidenta.
Al doilea sfat...s-ar putea ca italienii sa se "prinda" ca nu locuieste in Italia, ci in Romania. Din punct de vedere juridic, persoana care primeste indemnizatie de somaj de la statul italian trebuie sa locuiasca in Italia.
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codice fiscal - ce putere are annesis annesis Buna ziua, Fratele meu a murit în accident în Italia și trebuie sa ridic suma din asigurare care îmi revine. Avocata care s-a ocupat de caz vrea sa o ... (vezi toată discuția)
Probleme în italia. cum pot recupera codicele fiscal dacă am pierdut cardul? Geta Sabadac Geta Sabadac Recuperare codice fiscal. Cum.pot recupera codicele fiscal dacă am pierdut cardul (vezi toată discuția)
Alocatie nucleu familial aurelian11 aurelian11 Sunt o mamica de doua fete si lucrez legal in italia .Am obtinut autorizatia INPS pentru asegno nucleo familiare eliberata in italia (asta implica faptul ca ... (vezi toată discuția)