avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescriere executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

prescriere executare silita

Buna ziua
Vin catre d-stra cu rugamintea de a-mi raspunde clar la o intrebare:
actiunea executorului judecatoresc nu este supusa prescrierii?
concret: somatie primita in decembrie 2014 si urmatorul act primit-poprirea in ianuarie 2018.Si daca exista temei legal sau o practica.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 11:21, 31 Ianuarie 2018
este prescrisa, da.. cautati in codul de procedura civila, la materia executarii silite
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca în perioada respectivă au fost întocmite și alte acte de executare nu poate fi invocată prescripția. Daca nu au fost întocmite și alte acte de executare atunci prescripția poate fi invocată pe cale de excepție.
Buna ziua
Am fost la cab.exec.jud,si la dosar nu existau atasate staruintele depuse din 6 in 6 luni de catre creditor.Dar,stiu ca acest aspect se rezolva in general,adica pot fi depuse antedatate...
Drept urmare,nu as invoca perimarea .
In cod,unde am citit eu,se refera la "prescriptia dreptului de acere executarea silita,ceea ce-l face pe creditor sa convinga instanta ca el nu are nici o vina,desi ...putea sa-si schimbe executorul .
In fine,daca intre somatie si poprire s-a implinit termenul de 3 ani,pot invoca sigur prescriptia?Daca nu ma incadrez in termen cu contestatia la executare,pot solocita constatarea pprescriptiei si pe cale separata sau numai in cadrul contestatiei? Va multumesc


Petre Enache a scris:

este prescrisa, da.. cautati in codul de procedura civila, la materia executarii silite

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va recomand contestatie la executarea silita - daca nu ati iesit din termenul de 15 zile. Invocati prescriptia si perimarea. Executorul va fi obligat sa depuna dosarul in instanta, iar judecatorul va cerceta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere staruinta, dupa 10 luni Gabriela12 Gabriela12 Buna ziua. Un creditor a cerut incuviintarea executarii in ianuarie 2012, in februarie executorul bancar zice ca se va face executarea prin orice modalitate, ... (vezi toată discuția)
Executare dorinv dorinv speta: o executare silita. Cerea de executare facuta in 2003, executorul obtine incuviintarea executarii. Face poprire pe conturile debitorului. Intervin niste ... (vezi toată discuția)
Pot invoca prescrierea in cursul executarii silite? Chestiuta Chestiuta Buna ziua, Am o executare silita din 2017 in care s-au tot schimbat recuperatorii. Dar cu toate acestea eu am aflat de ea abia in septembrie 2019 cand am si ... (vezi toată discuția)