avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen prescriere a dreptului la actiune intr-o speta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen prescriere a dreptului la actiune intr-o speta civila

"Perimarea stinge procesul, rămânând fără efect actele procesuale făcute în acea instanţă; ea nu stinge dreptul la acţiune, care poate fi exercitat cât timp nu este prescris."
Va rog mult, puteti sa-mi spuneti, in cat timp se prescrie dreptul la actiune?
Mentionez ca este vorba despre o speta civila.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Laura Roca , Avocat 08:07, 31 Ianuarie 2018
Buna ziua,

Ca regulă, drepturile civile de creanta se prescriu in termen de 3 ani, iar drepturile civile reale in termen de 30 de ani. Termenul de prescriptie începe sa curgă de la data naşterii dreptului la acţiune.
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Laura Roca, Avocat
OK. Multumesc! :-)
Cu plăcere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere executare silita Catherina Catherina Buna ziua , am castigat in instanta un proces cu banca .Adica mai exact un contract de credit cu ipoteca s-a constatat ca s-a prescris si in acelasi timp ... (vezi toată discuția)
Perimare un_kopill un_kopill Buna! Imi spuneti va rog, odata perimat un proces civil se mai poate face ceva? Se mai poate pune pe rol sau deschide un alt proces? (vezi toată discuția)
Nasterea drepului la actiune Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Va rog sa-mi explicati ce se intelege prin expresia nasterea dreptului la actiune! Va multumesc! (vezi toată discuția)