avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete de masa

In urma modificarii si aplicarii prevederilor Noului Cod Fiscal incepand cu 01.01.2018 , in cadrul unei firme tichetele de masa de acorda diferentiat salariatilor acesteia , astfel : celor cu contracte de munca pe perioada nedeterminata , cate 1 tichet la doua ( 2 ) zile lucratoare ; celor cu contracte de munca pe perioada determinata , cate 1 tichet la patru( 4 ) zile lucratoare . Cat de " legala " este aceasta masura administrativa ? Aplicarea acesteia , in mod diferentiat , nu intra sub incidenta legii discriminarii ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:06, 1 Februarie 2018
Nu prea intra , intrucat potrivit Normelor de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, art.2 , angajatorii, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentanţii salariaţilor, stabilesc prin contractele colective de muncă clauze privind acordarea alocaţiei individuale de hrană sub forma tichetelor de masă, precum şi forma suportului acestora, respectiv suport electronic şi/sau hârtie, care să prevadă:

a) numărul salariaţilor din unitate care pot primi lunar tichete de masă, precum şi valoarea nominală a tichetului de masă, în limita celei prevăzute de lege, ţinând seama de posibilităţile financiare proprii ale angajatorilor;

b) numărul de zile lucrătoare din lună pentru care se distribuie tichete de masă salariaţilor;

c) criteriile de selecţie privind stabilirea salariaţilor care primesc tichete de masă, ţinând seama de condiţiile concrete de lucru în care îşi desfăşoară activitatea unele categorii de salariaţi, de priorităţile socioprofesionale şi de alte elemente specifice activităţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichetele de masa elisabeta05 elisabeta05 O firn\ma da tichete de masa diferentiat salariatilor,in functie de performanta si anume:Unii iau 5bonuri ,alti 10bonuri;15bonuri;21bonuri.Tichetele de masa nu ... (vezi toată discuția)
Discriminare? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Compania la care lucrez,ne-a informat ca va mări valoarea tichetelor de masă de la 9,57 lei,la 15 lei doar angajatiilor care au peste doi ani vechime în ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa licurici2902 licurici2902 Buna ziua Am si eu o intrebare.E legal ca in cadrul unei societati private, acordarea tichetelor de masa sa fie conditionata de realizarea unor indicatori de ... (vezi toată discuția)