avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire intre frati

Am intalnit o situatie:
Tatal despartit de mama (nu div0rtat) locuieste cu 3 dintre cei 4 copii.
Locuinta s-a cumparat de catre tata, dupa despartirea de mama.
In locuinta s-au facut investitii de-a lungul anilor de catre tatal si cei trei copii.
Intrebarea este: care este cea mai buna solutie pentru ca locuinta sa ramana integral celor 3 copii dupa moartea tatalui? Adica mama si al patrulea copil sa nu poata avea pretentii la momentul decesului tatalui.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:06, 14 Aprilie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Sotul supravietuitor il mosteneste pe sotul decedat, daca la data deschiderii mostenirii nu exista o hotarare de divort definitiva.Sotul supravietuitor este chemat la mostenire in concurs cu oricare dintre clasele de mostenitori legali, cota succesorala a cestuia fiind de un sfert din mostenire daca vine in concurs cu descendentii defunctului.
Un act de vanzare-cumparare intre tata (vanzator) si cei 3 copii ( cumparatori) poate fi atacat de catre mama si al 4-lea copil?
Da, daca nu se face dovada achitarii concrete a unui pret sincer si serios.
Adica un pret "real" cu dovada platii?

Alte discuții în legătură

Succesiune sorina-sorina sorina-sorina Tata, mama ,2 copii majori si un apartament. Parintii au divortat, mama a murit dupa divort in 1996, succesiunea nu s-a dezbatut. Tata s-a recasatorit acum 7 ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Mostenitori julesa julesa Buna ziua, Tatal meu este proprietar de apartament, s-a recasatorit civil (apartamentul a fost cumparat inaintea celei de-a II a casatorii). As vrea sa ... (vezi toată discuția)