avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama are patru copiii din care unul a decedat în caz ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama are patru copiii din care unul a decedat în caz de decesul ...

Mama are patru copiii din care unul a decedat în caz de decesul mamei cine sunt moștenitori doar cei trei frați rămași în viață sau și urmași surori decedate mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:55, 9 Martie 2025
Cei 3 copii rămași în viața + nepoții de la copilul decedat
În cazul celor trei copiii mama poat face act de vânzare cumpărare cu unul din cei trei copiii?

raluk0207 a scris:

Cei 3 copii rămași în viața + nepoții de la copilul decedat

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dacă mama e unic proprietar (deci nu e un imobil dobândit în timpul căsătoriei cu tata) si dacă acel copil ii achita un preț real, sincer si serios.
Iar dacă acel copil este căsătorit, bunul cumpărat de la mama va fi bun comun cu soțul/soția, iar în caz de divorț va fi inclus la partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)