avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la bursa medicala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la bursa medicala

Buna seara as dori sa știu și eu dacă copilul meu cu autism are dreptul la bursa medicală pe acest diagnostic. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: nellyy , utilizator 11:43, 26 Ianuarie 2022
Beneficiaza de burse sociale :
Orfani, bolnavi de TBC si care se afla in evidenta dispensarelor scolare, cei care sufera de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbtie grave, insuficiente renale cronice, astm bronsic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatita cronica, glaucom, miopie grava, boli imunologice, cei infestati cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, cei care sufera de poliartrita juvenila, spondilita anchilozanta sau reumatism articular, handicap locomotor.

Bursa pentru motive medicale se obtine cu avizul medicului abilitat sa avizeze acordarea burselor conform legii, numai dupa efectuarea unor anchete sociale pentru a se analiza starea materiala a familiei .

Acordarea burselor medicale se face pe baza certificatului eliberat de medicul specialist si avizat de medicul de familie/medicul cabinet scolar .
Copilul are certificat de încadrare In grad de handicap grav dar cei de la școala spun ca nu scrie negru pe alb ca la autism se da bursa medicală .acum nu știu ce sa fac ce sa zic.
ARE DREPTUL.
Vă comunicăm Ordinul MEN nr. 3.480 din 26 martie 2018 pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5.576/2011 privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 358 din 25 aprilie 2018.
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2018
Nina1968, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La articolul 13, litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
a) orfani sau bolnavi de TBC şi care se află în evidenţa dispensarelor şcolare ori bolnavi de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbţie grave, insuficienţe renale cronice, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice sau infestaţi cu virusul HIV ori bolnavi de SIDA sau care suferă de poliartrită juvenilă, spondilită anchilozantă ori reumatism articular, handicap locomotor, tulburări din spectrul autist, boli hematologice (hemofilie, talasemie etc.), surditate, fibroză chistică şi cu orice alte boli cronice pe care consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar le pot lua în considerare; acordarea burselor pentru motive medicale se face pe baza certificatului eliberat de medicul specialist şi avizat de medicul de familie/medicul de la cabinetul şcolar;
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2018
Nina1968, utilizator
Multumesc frumos pt raspunsuri

Alte discuții în legătură

Baiatul meu de 13 ani are diabet de tip 1 , poate primi bursa de la scoala? Bucur Alexandra Bucur Alexandra Buna seara .baiatul meu de 13 ani are diabet de tip 1 ..m-ar interesa daca poate lua si el bursa de la scoala ..unde anume as putea sa intreb ..si daca este o ... (vezi toată discuția)
Burse elevi cu probleme oftalmologice CATALINA-MINA CATALINA-MINA Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu bursele pt elevii cu probleme oftalmologice. Care sunt conditiile pt a beneficia de bursa, in ce situatii, ce ... (vezi toată discuția)
Bursă socială facultate. ClaudiuCSI ClaudiuCSI Salutare, doresc să aplic pentru o bursa socială, venitul din cadrul familiei mele fiind unul modest și mă încadrez cu siguranță. Întrebarea este ... (vezi toată discuția)