avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Termen legal raspuns cerere catre ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Termen legal raspuns cerere catre ANAF

Am cerut copia unui dosar al meu pentru a-l studia avocatul, eu nu am inteles nimic, stiu doar ca datoria este din 2001 (a uni SRL radiat, eu fost administrator), Am cerut copia dosarului cu achitarea costului acestui serviciu, mi s-a spus sa fac cerere, am facut-o, am inregistrat-o, am lasat si nr telefon cum mi s-a cerut si mi-au zis ca ma anunta ei. au trecut 10 zile calendaristice si inca nu m-au contactat. Pentru ca vreau sa nu treaca termenul legal in care pot sa-i dau in judecata, va rog sa-mi spuneti care este termenul legal de raspuns (da sau nu) la aceasta cerere.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dstanciu1 , utilizator 22:17, 2 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai de ce sa cereti dvs si sa nu o faca avocatul? Dansul altfel stie cum sa puna problema. Termenul legal de raspuns este 30 de zile sau 45 de zile in situatii exceptionale, si cum toate cazurile sunt exceptionale, raspunsul ar trebui sa vina in 45 de zile. Daca nu vine, aveti dreptul sa depuneti o sesizare cu privire la ce va doare, sesizare pentru care exista acelasi termen de solutionare de 45 de zile. Daca totusi nu vi se raspunde, o a doua sesizare cu acelasi obiect nu va fi primita, ci va fi clasata conform legii.
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
trandafir2, moderator
Termenele acestea se refera la zile lucratoare sau calendaristice?
Zile calendaristice.
Buna ziua, cum s-a solutionat problema? Aceeasi situatie o am si eu, mi s-a blocat contul pentru o recalculare impozit la un PFA radiat in 2015, ale carui taxe erau achitate integral. Acum vreau sa ii dau in judecata pentru recuperarea sumei, pe care ANAF a incadrat-o la "recalculare CAS", desi CAS este achitat. As vrea sa ii dau in judecata, pe aceasta speta. Le-am facut reclamatie pe SVP, acum 30 de zile, nu am primit raspuns. Am fost la ghiseu, la Sectorul 2, si mi s-a raspuns ca, de fapt, trebuie sa astept 45 de zile lucratoare, nu CALENDARISTICE. Ce josnici!
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2019
anafsucks, utilizator
Deci 2 luni pentru un raspuns....Eu am de luat bani de la ei; deci in loc sa primesc dobanda la banii mei de la ANAF, ei fac venituri pe banii contribuabililor.
Stat nesimtit !!!
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2020
tenlau, utilizator

Alte discuții în legătură

30 de zile? Bazu2u Bazu2u Buna ziua, Va rog sa i-mi raspundeti la o intrebare. Cat timp am voie sa circul cu o masina daca pe spate s-a trecut instrainata catre X la data..., actele ... (vezi toată discuția)
Amendă lipsă rovinietă la auto vândut în urmă cu 2 ani: cum pot rezolva această situație? Bogdan2121 Bogdan2121 Bună seara, Am o situație cu un autoturism vândut acum 2 ani în sensul ca mi-a venit amenda de rovinieta, deci noul proprietar nu a înscris-o..., dar ... (vezi toată discuția)
Recuperare timbrul de mediu tudor_1988 tudor_1988 Am platit timbrul de mediu la doua masini care sunt vandute si detin acte doveditoare pentru platirea acestuia. Pot recupera acesti bani din moment ce nu mai ... (vezi toată discuția)