avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare timbrul de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare timbrul de mediu

Am platit timbrul de mediu la doua masini care sunt vandute si detin acte doveditoare pentru platirea acestuia. Pot recupera acesti bani din moment ce nu mai sunt proprietar dupa 1 februarie cand se scoate aceasta taxa?
Cel mai recent răspuns: eagle_free , utilizator 17:39, 11 Martie 2017
Puteti recupera timbru de mediu plus dobanda legala doar prin instanta, cu respectarea procedurii prealabile obligatorii
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2017
Consuela Scarlat, Avocat
Si care sunt pasii de urmat? Daca imi puteti da mai multe detalii.
Prima oara se face o cerere catre AFP prin care solicitati restituirea timbrului de mediu. Asteptati 45 de zile raspunsul lor, si abia dupa ce trece acest termen (sau dupa ce primiti raspunsul- daca acesta ajunge mai devreme de 45 de zile) introduceti cererea de chemare in judecata la Tribunalul in circumscriptia caruia domiciliati
eu totusi nu sunt lamurit. dintr-o decizie anaf de stabilire a timbrului de mediu (emisa la data de 08.12.2016) reiese ca procedura prealabila trebuie altfel derulata:

- dupa emiterea comunicarea deciziei ANAF, aceasta decizie trebuie in prealabil contestata in 45 de zile la organul fiscal emitent;
- neexistand norme speciale de contencios administrativ in codul de procedura fiscala cu privire la termenul de introducerii a actiunii in instanta, dupa solutionarea contestatiei prealabile sau scurgerea termenului de 30 de zile de la data depunerii contestatiei in cazul nesolutionarii contestatiei, inseamna ca termenul de introducerii a actiunii in instanta este de 6 luni de la data indeplinirii procedurii prealabile, potrivit normelor generale instituite in legea nr. 544/2004 a contenciosului administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La decizia de sancționare a unui funcționar public este obligatorie procedura prealabila la emitentul deciziei? iolanda15 iolanda15 La decizia de sancționare a funcționarului public este obligatorie îndeplinirea procedurii prealabile de contestare la emitentul deciziei, conducătorul ... (vezi toată discuția)
Raspuns contestatie raport inspectie fiscala anaf keith keith Am depus contestatie la raport de inspectie fiscala si decizie impunere din data de 18.06.2015 si nu am primit inca nici un raspuns ( cei de la finantele ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare victoriada victoriada Am platit in 2009 o taxa de poluare ptr a inmatricula o masina. Acum, in 2011, am facut procedura prealabila cu Adm Fin. si mi-au raspuns ca taxa s-a caculat ... (vezi toată discuția)