avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Impozit forfetar pentru firme ce nu au avut cifra de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Impozit forfetar pentru firme ce nu au avut cifra de afaceri

Vreau sa ridic o problema care nu stiu daca a mai fost abordata.
Mi-am infiintat un S.R.L. anul trecut, mai exact pe data de 5 decembrie 2008 este inregistrata la Reg Com.
Pana la data de 31 dec 2008 nu am desfasurat nici un fel de activitate. Ca urmare anul acesta nu am depus bilant pentru 2008, ci am depus o declaratie pe proprie raspundere ca nu am avut activitate in 2008 (adica sunt inregistrat cu 0), la Adm Fin.
Mentionez ca nici anul acesta nu am facut cifra de afaceri, ci doar cheltuieli necesare pornirii afacerii.

Intrebarea este: platesc sau nu impozit forfetar? Ministru Pogea se lauda ca firmele aflate in start-up, adica care au facut doar cheltuieli de la inmatriculare si nu au avut cifra de afaceri, nu platesc acest impozit. E adevarat?
Cel mai recent răspuns: dana.florina , utilizator 01:31, 29 Noiembrie 2011
La www.avocatnet.ro/content/art... :

Potrivit OUG nr. 34/2009, impozitul pe profit minim, calculat in functie de venituri, va fi stabilit astfel:
- pentru venituri totale anuale intre 0 - 52.000 de lei – impozit minim anual de 2.200 de lei;


Dupa informatiile mele societatile infiintate in 2009 nu platesc acest impozit forfetar. Sa nu credeti niciodata ceea ce spune un politician.
Pana la 31 decembrie 2009 sunteti scutita de plata impozitului.
Sunt scutite de la plata impzitului forfetar doar firmele care au fost infiintate in anul 2009. Avand in vedere faptul ca firma a fost infiintata in 2008, chiar daca cifra de afaceri este 0, tot plateste impozit forfetar...
Daca nu ati cerut suspendarea activitatii societatii este greu sa cereti derogare de la plata impozitului. Ca sa beneficiati de scutire la plata impozitului pentru anul viitor, ar trebui sa va suspendati activitatea la Registrul Comertului, dupa care sa mergeti la Admnistratia Financiara sa faceti demersurile pentru obtinerea derogarii. Pentru 2009, raportat la 2008, se pare ca nu exista scutire, dar cel mai bine intrebati tot la Admnistratia Financiara, dar si acolo, aveti grija cui va adresati, ca exista o mare "ceata" printre functionarii institutiei.
Stiu care sunt procedurile de suspendare a unei firme. Anul acesta am suspendat 2 SRL-uri la care eram angajat ca si contabil.
Pentru firma asta care am infiintat-o la 5 dec 2008 nu doresc suspendare.
Eu vreau sa dau drumul la o afacere pe bune, sa fac cifra de afaceri mare, ca sa sprijin guvernul acesta deosebit cu bani din numeroasele taxe si impozite pe care trebuie sa le platim.
De aceea pana acum am facut cheltuieli si am umblat dupa numeroase avize si acorduri, urmand a incepe afacerea dupa ce totul va fi legal. Asta in cel mult o luna cu voia lui Dumnezeu, pentru ca functionarii publici n-as putea spune ca sunt asa interesati.
Am citit atent OUG nr. 34/2009, dar as dori sa ma indrumati catre niste precizari ale Guvernului la aceasta ordonanta, sau catre norme de aplicare. Vreau sa vad specificat undeva cazul meu, negru pe alb. Dupa cum ati spus, am intrebat la Adm Fin, unde intr-adevar este mare "ceata" legat nu numai de cazul meu, ci in general.

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar pt. firma in proces de lichidare kyra78 kyra78 Buna ziua! Am si eu o nelamurire in legatura cu impozitul forfetar. Situatia este urmatoarea. Firma a fost infiintata in anul 2003, iar din data de 01.05.2006 ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pushtiulk pushtiulk Buna ziua, Urmaresc de ceva timp acest site cu informatii foarte utile, dar abia acum m-am inregistrat pe acest site. M-ar interesa o informatie legata de ... (vezi toată discuția)
Sc -> pfa fulminator fulminator Buna ziua, am infiintat un SC in 26.01.2009 fara activitate. Am inceput activitatea in 19.02.2009. Principalul obiect de activitate este inchirieri rochii de ... (vezi toată discuția)