avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar executare silita
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar executare silita

Buna seara,
Spuneti-mi, va rog, un dosar de executare silita, privind neplata intretinerii poate fi oprit daca paratul face dovada in instanta ca a inceput sa plateasca cate o suma modica (sa zicem 100-200 lei)? In acest caz, paratul mai este obligat sa achite cheltuieli de judecata?
Dar, se poate intampla ca asociatia de proprietari sa nu-i accepte suma de bani ? Exista aceasta posibilitate sau sunt obligati sa-i accepte plata oricarei sume?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: 28lacra , utilizator 09:36, 10 Februarie 2018
Puteti face cu asociatia o intelegere pe care sa o duceti in instanta. Daca s-a initiat procedura de executare silita inseamna ca deja aveti o hotarare a instantei si s-a decis in consecinta. Din pacate trebuie sa platiti atat cheltuielile de judecata cat si cele de executare daca aceasta a fost pornita.
Nu am fost destul de clara.
Nu s-a initiat procedura de executare, dosarul se afla pe rolul instantei, la judecatorie, pentru executare silita.
In cauza, am ruda care nu si-a achitat intretinerea de ~ 2 ani (pe fondul unor neintelegeri cu administratia, care ar fi "incart-o"), nu a inteles sa incerce sa plateasca cate ceva lunar di a ajuns in situatia in care a fost data in judecata pentru executare silita.
Acum, incerc sa o lamuresc sa plateasca cate ceva, de asta si va intrebam daca s-ar opri procesul, in cazul in care ar face dovada ca incepe sa plateasca.
Oricum, pe acel bloc s-a facut foarte multa publicitate, la parterul blocului au existat / exista spatii inchiriate, iar proprietarilor batrani si singuri li se imputa, la intretinere, niste sume exorbitante, dar asta cred ca ar trebui sa faca obiectul altui proces.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2018
28lacra, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine este obligat sa plateasca datoriile la intretinere ,proprietarul sau cel care are casa in folosinta? legal23 legal23 Sunt de 4 ani plecat din Bucuresti unde detin un apartament de 3 camere pe care l-am lasat spre folosinta fiicei mele proaspat casatorita. Nu am incheiat ... (vezi toată discuția)
Restante baetanu alexandra baetanu alexandra Daca administratorul a actionat in instanta un locatar rauplatnic si exista o hotarare judecatoareasca definitiva si irevocabile in favoarea asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Debit restant intretinere la bloc si cheltuieli de judecata impuse deeapreda deeapreda Buna ziua, Am urmatoarea problema si am nevoie de sfaturile dvs. In cazul unui proces pentru recuperarea unui debit restant la intretinere, proprietarului ... (vezi toată discuția)