avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenitorii casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenitorii casei

Bună seara am și eu o problemă cu mama vitregă,deci tată-l meu a decedat eu mai am un frate mama vitregă mai are o fata care este plecata din țară,tata in urma cu 4 ani a cumpărat o casă și după decesul tatălui meu aceasta doamnă dorește să vândă imobilul dobândit împreună și eu nu as dori sa vândă aceasta casă pentru că tată-l meu și-a dorit foarte mult aceasta casă eu aș dori să știu ce drepturi am eu la această casă pentru a împiedica vânzarea casei.multumesc
Cel mai recent răspuns: alinalin19 , utilizator 05:53, 10 Februarie 2018
Tatal dumneavoastra era casatoritt cu doamna la data cumpararii casei ?

Numai dumneavoastra si sotia (mama vitrega) aveti calitate de mostenitori dupa urma tatalui.
Daca casa este partajabila, puteti solicita iesirea din indiviziune.
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
Alexandrina Mihai,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca dvs si fratele dvs sunteti frati buni (atât după mamă, cât şi după tată) sau fraţi consangvini (doar după tată) si acesta are vocatie succesorala urmand a veni in concurs cu sotia supravietuitoare (mama vitrega) si cu dvs, pentru a culege mostenirea lasata de tatal dvs.
Eu cu fratele meu suntem frați buni din prima căsătorie a tatălui meu el este cu 10 ani mai mic decât mine dar el o iubește pe mama vitregă nu pe cea naturală deci eu sunt singurul care nu doresc înstrăinarea casei nu as vrea să fiu despăgubit îmi doresc doar să nu înstrăineze nici ea și nici fratele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinti divortati - copii dezbinati cristinagrama cristinagrama Parintii mei au divortat cand eu aveam 3 luni, eu fiind,,atribuita\" mamei iar fratele meu , tatalui. Specific faptul ca nu am primit pensie alimentara iar ... (vezi toată discuția)
Moaºtenire. cote cuvenite. lidy lidy am o nelămurire tata vitreg şi mama au 2 copii 1 copil comun (X ) şi eu (Y)doar al mamei din altă căsătorie, tata vitreg a murit în 2007 ,a fost ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)