avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost reclamat la poliție pentru o poză ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost reclamat la poliție pentru o poză modificată, postată pe o rețea de socializare. Ce aș putea să pățesc?

Zilele trecute am postat pe InstaStory o poza cu o fosta amica in care aceasta era insotita de cifra 1(cifra gonflabila) deasupra careia un prieten care mi a trimis poza a scris Parachute. M am trezit cu telefon azi de la poliie ca am o reclamatie de la o fata si sa ma prezint in 48 ore la sectie. Sunt convins ca ea mi a facut reclamatie si ma intereseaza ce as putea sa patesc. Mentionez ca poza nu are continut pornografic!
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 00:19, 13 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 226 Cod penal - Violarea vieții private
(1) Atingerea adusă vieții private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuință sau încăpere ori dependința ținând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepsește cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Multumesc. Nu e cazul decat de o amenda sua un avertisment dat fiind faptul ca politaiul care a prelut reclamatia nu a integistrat o cu numar si imi este un bun prieten este de stiut pe viitor ca nu e de joaca cu asa ceva... o sa incerc pe viitor sa postez mai subtil despre astfel de persoane si sa nu mai apara fotografii.. dar in legea e undeva o portita in care scrie “ daca imaginile foto sau video sunt realizate la anumite evenimente : petreceri, ev sportiv etc. Nu este o incalcare a legii daca le postezi.. bine este adevarat ca specifica s anu fie defaimare a persoanei.. dar dat fiind faptul ca nu eu am creeat acea imagini ci un prieten din anglia care e prieten comun.. eu doar am distribut .. oricum multumesc de raspuns. Nu imi fac probleme in aceasta situatie dar e bine de stiut ca nu e de glumit cu asa ceva
Atentie, actiunea poate fi dirijatâ atât împotriva celui care publicâ cât si celor care difuzeazâ.
Deci cum dvs sunteti mai aproape, riscati sâ fiti primul.
Prietenul politist riscâ sâ-si prindâ urechile într-o eventualâ reclamatie pe cale ierarhicâ!
Împotriva acestui tip de actiune, în clar, abuz în exercitiul functiei, reclamantul/a are o grâmadâ de recursuri posibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. se poate face ceva dacă sunt amenințată de către ... TinaaC TinaaC Bună seara. Se poate face ceva dacă sunt amenințată de către o femeie ca ii va trimite soțului meu conversații și poze indecente, conversații pe care ... (vezi toată discuția)
Este sau nu divulgare a informatiilor? Nonickname Nonickname Intr-o zi ca oricare alta,am mers la un magazin,apartinand aceluiasi lant de magazine in care lucrez si eu.Din intamplare vad un om care fura,mi-a zis sa nu ... (vezi toată discuția)
Lnterceptare convorbiri telefonice comondor comondor Buna ziua, Am un caz interesant. In urma unei discutii pe care l-am purtat, interlocutorul meu mi-a reprosat niste fraze (chiar citate) pe care nu le putea ... (vezi toată discuția)