avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act proprietate

Bună ziua.dacă am luat o casă la notar cu ante contract in care se specifică ca am dat toată suma si ca putem locui in ea din acel moment cum facem să finalizam actele dacă foști proprietari nu mai rasp la tel si nici nu am cum da de ei ? Se poate face ceva in privința aceasta? Noi nu suntem proprietari si totuși casa am luato prin notar.țin sa precizez ca nici buletin nu putem face la copil. Cum fac dacă nu dispun de bani sai chem prin executor fiind 4 proprietari si locuiesc in orașe dif costă f mult.va rog ajutați mă. Există vreo șansă să-mi fac acte la casă pe numele nostru? Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: jenna , utilizator 18:37, 15 Februarie 2018
Daca ati achitat toata suma de ce s-a mai intocmit antecontract ? orice eventual demers in aceasta problema tine de continutul antecontractului
Solutia este sa ii chemati in instanta. Banuiesc faptul ca antecontractul nu a fost notat in Cartea funciara...
Mai mult ca sigur au facut antecontract fiindca proprietarii nu aveau toate actele la vremea respectiva. Banuiala mea este ca promitentii-vanzatori aveau calitatea de mostenitori, iar antecontractul a fost incheiat doar cu unul dintre acestia care si-a asumat prin antecontract obligatia de a ii incunostinta si pe ceilalti despre existenta actului si de a le pune in vedere ca trebuie sa incheie impreuna cu ei si promitentii-cumparatori contractul de vanzare cumparare in forma autentica la o data ulterioara, data pana la care ar fi trebuit sa obtina toate actele necesare vanzarii. Evident, cel care a promis ca vinde a incasat toata suma si nu a impartit-o cu ceilalti coproprietari. Oricum, cine i-a sfatuit pe promitentii-cumparatori sa achite tot pretul i-a sfatuit prost. Si cu siguranta pentru imobil nu exista cadastru si Carte funciara, asa ca nu ar fi avut cum sa noteze antecontractul in Cartea funciara. Promitentii-cumparatori si-au asumat niste riscuri. Sunt convinsa ca notarul le-a explicat acestora la data incheierii actului care sunt riscurile la care se expun.


Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Daca ati achitat toata suma de ce s-a mai intocmit antecontract ? orice eventual demers in aceasta problema tine de continutul antecontractului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie (precontract de vanzare-cumparare) broasca maria broasca maria in octombrie am incheiat um precontract de vanzare-cumparare achitand 25% din suma totala,urmand ca in termen de un an sa achit diferenta si sa perfectam ... (vezi toată discuția)
Cesiune antecontract imobil încă neîntabulat, dar achitat integral. se poate face asta plătindu-se doar un avans înainte de înscrierea în cf? slgf19 slgf19 Buna ziua, As dori sa achizitionez un imobil care momentan nu are CF scos. Imobilul este detinut momentan de o persoana care l-a platit integral ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil ContSters87348 ContSters87348 buna ziua! va rog sa ma sfatuiti care e cea mai buna cale de urmat la achizitionarea unui apartament, situatia concreta fiind urmatoarea: doresc sa cumpar ... (vezi toată discuția)