avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva servicii medicale
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva servicii medicale

Bună ziua. Dacă pe factura emisa pentru plata anuala a celulelor stem apare la explicații: servicii medicale Stem recoltare și stocare se aplica TVA de 19 la suta? 9 la suta? Sau este serviciu medical scutit de tva? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:03, 17 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se aplica scutirea de TVA, conf. normelor:

(2) Scutirea prevăzută la art. 292 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal nu se aplică pentru:

a) serviciile care nu au ca scop principal îngrijirea medicală, respectiv protejarea, menținerea sau refacerea sănătății, cum sunt:

2. serviciile constând în trimiterea unui kit de colectare a sângelui din cordonul ombilical al nou-născuților, testarea și procesarea acestui sânge și, dacă este cazul, depozitarea celulelor stem conținute în el în vederea unei eventuale utilizări terapeutice în viitor, destinate numai pentru a se asigura că o anumită resursă va fi disponibilă pentru tratament medical în ipoteza incertă în care tratamentul ar deveni necesar, dar nu, în sine, pentru a diagnostica, trata sau vindeca boli sau tulburări de sănătate, indiferent dacă serviciile în cauză sunt realizate împreună sau separat.


Cota de 9% se aplica la:

(2) Cota redusă de 9% se aplică asupra bazei de impozitare pentru următoarele prestări de servicii și/sau livrări de bunuri:

a) livrarea de proteze și accesorii ale acestora, definite prin normele metodologice conform legislației specifice, cu excepția protezelor dentare scutite de taxă conform art. 292 alin. (1) lit. b); Norme metodologice

b) livrarea de produse ortopedice;
c) livrarea de medicamente de uz uman și veterinar;

Deci mai degraba este vorba de cota de 19% in cazul expus.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii cu titlu gratuit daniela106 daniela106 Buna ziua ! Am fost castigatoarea unui concurs de stocare celule stem pt.o perioada de 18 ani si vreau sa va intreb daca notiunea de \"contract gratuit de ... (vezi toată discuția)
Cota tva aplicabila vanzarii aparatelor dentare (brackets) sorimoldovan sorimoldovan Buna ziua, Am primit opinii diferite, inclusiv de la finante, privind posibilitatea aplicarii cotei de TVA de 9% la vanzarea de aparate dentare (brackets). ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pt plata tva noemipletea noemipletea Daca efectuez servicii medicale catre o firma din UE care este platitoare de TVA, ar trebui sa ma inregistrez si eu ca platitor de TVA, sau de abia dupa ce ... (vezi toată discuția)