avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... impozitare pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

impozitare pensii

In ''valtoarea'' asta cum se mai impoziteaza pensiile ? ; un ex. ptr. pensiile de 2000 lei(sau cele peste 2000 lei ?)
Cel mai recent răspuns: badeadan , utilizator 07:02, 24 Iulie 2018
Se aplica impozit de 10% doar pentru ceea ce depaseste 2000 de lei.
Multumesc ! O rugaminte: pana acum s-a modificat ceva .. .major la legea 263/2010 (in afara legii 142/2016) ?
Buna ziua,
Imi cer scuze ca adaug si aici rugamintea mea ,dar nu mai stiu la care din raspunsuri mai am continuitate si de accea am trimis la toate discutiile cu raspuns de pana acum ; rugamintea este sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu calculul nr. de puncte din formula de calcul din noua lege a pensiilor. Noua lege a pensiilor se bazeaza pe principiul contributivitatii 100% .Formula de calcul este : Val. pensie = nr.puncte x VPR -val punctului de (pensie ) de referinta. Cum se calculeaza VPR am inteles ; nu am inteles cum se calculeaza nr. de puncte; se merge tot pe algoritmul legii 263/2010 cu salariile brute (sau nete-dupa caz ) lunare si salariile medii brute (sau nete, dupa caz ) lunare-raportate de INS ? Se calculeaza punctele lunare ca si pana acum ?Pentru ca daca se ia valoarea contributiei lunare CAS virata, atunci trebuie schimbata formula de calcul pentru nr. de puncte-cred eu . Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul numarului de puncte din formula de calcul a pensiei in noua lege a pensilor badeadan badeadan ...formula de calcul a pensiei in noua lege a pensiilor este : Val. pensiei = nr. de puncte x VPR - val. punctului (de referinta) de pensie. VPR am inteles cum ... (vezi toată discuția)
Pensia partial anticipata badeadan badeadan Buna ziua, am varsta de 62 ani,stagiu de cotizare de 37 ani (lucrez din 1980) si am lucrat in grupa II-a de munca 8 ani,8 luni si 25 zile; cf. legii ... (vezi toată discuția)
Pensii ; punctajul lunar ; baza de calcul a contributiei de asigurari sociale badeadan badeadan Am vazut ca la calc. puncajului lunar se ia cand venitul salarial brut cand venitul lunar asigurat (baza de calcul a contrib. de asig. soc.).Art 96 din lg. ... (vezi toată discuția)