avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe terenul care nu este al meu ci inchiriat de ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe terenul care nu este al meu ci inchiriat de la primarie

Am cumparat o casa nationalizata si terenul de sub ea,dar curtea fiind prea scumpa am inchiriat-o de la primarie si platesc chirie pe terenul cu destinatia curte.Acum am primit instiintare ca trebuie sa platesc si impozit pe terenul inchiriat cu destinatia curte,este normal?.In citatia primita se prevaleaza de legea 227/2015 art.461 al.2 dar in el se refera la cladiri. Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: anna_ema , utilizator 16:24, 22 Februarie 2018
Discutati cu ei sau cereti lamuriri scrise.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti plati taxa teren, nu impozit pe teren. Este diferenta intre termeni.
În cazul terenurilor care fac obiectul unor contracte de concesiune, închiriere, administrare sau folosință ce se referă la perioade mai mari de o lună, taxa pe teren se stabilește proporțional cu numărul de luni pentru care este constituit dreptul de concesiune, închiriere, administrare ori folosință. Pentru fracțiunile mai mici de o lună, taxa se calculează proporțional cu numărul de zile din luna respectivă.
Temeiul legal este gresit intradevar. Este vorba de art.463 alin.4
B ziua... va multumesc ptr raspuns dar mai am o intrebare va rog:taxa se asimileaza cu chiria pe care o platesc lunar ?
va redau titlul contractului: ,,CONTRACT DE INCHIRIERE PTR TERENURI CU DESTINATIA DE CURTI/GRADINI AFERENTE IMOBILELOR CU DESTINATIA DE LOCUINTA ,,

Obiectul contractului:propietarul asigura chiriasului folosinta terenului cu destinatia curti/gradini aferente imobilului ce constituie locuinta,teren ce apartine domeniului privat al localitatii.Din terenul aferent imobilului chiriasului ii revine suprafata de 248,34 metrii patrati.

Pretul contractului si modalitatea de plata:pretul inchirierii,respectiv chiria lunara este de 24,83 lei conform HGR 310/2007..
Daca platesc chirie conform contractului respectiv,trebuie sa platesc si impozit,nefiind propietar al terenului inchiriat.
Sunt doua lucruri distincte.
Platiti chirie pentru teren SI taxa teren.
Este cumva o plata dubla, dar ... asta este! Asta e legislatia.
Buna, rea, suntem obligati sa o respectam!

Alte discuții în legătură

Impozit pe chiria platita la afi Andreiapolzan Andreiapolzan platesc chirie pentru terenul din jurul case...(curte) la AFI(fostul ICRAL) Circa financiara mi-a comunicat ca trebuie sa platesc si impozit pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren casa nationalizata misha1 misha1 Buna seara! In luna august s-a vehiculat ideea ca guvernul a pregătit un proiect de lege care stabileşte că proprietarii de case naţionalizate care au ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren mihaelasasu mihaelasasu Buna seara. Am o nelamurire legata de plata unei taxe reprezentand impozit pe un teren inchiriat de la primarie . Concret , am un contract de inchirie a unei ... (vezi toată discuția)