avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe chiria PLATITA la AFI
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe chiria PLATITA la AFI

platesc chirie pentru terenul din jurul case...(curte) la AFI(fostul ICRAL) Circa financiara mi-a comunicat ca trebuie sa platesc si impozit pe aceasta chirie ...pe care eu O PLATESC nu O INCASEZ.
Daca este corect asa ceva as dori sa stiu care este reglementarea legala pentru asa ceva.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 09:09, 26 Mai 2016
Datorați taxa pe teren potrivit art 463, alin 2 cod fiscal
[ link extern ]
(2) Pentru terenurile proprietate publică sau privată a statului ori a unităților administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosință, după caz, oricăror entități, altele decât cele de drept public, se stabilește taxa pe teren, care se datorează de concesionari, locatari, titulari ai dreptului de administrare sau de folosință, după caz, în condiții similare impozitului pe teren. În cazul transmiterii ulterioare altor entități a dreptului de concesiune, închiriere, administrare sau folosință asupra terenului, taxa se datorează de persoana care are relația contractuală cu persoana de drept public.

Administrația Fondului Imobiliar este instituție publică de interes local, cu personalitate juridică, finanțată integral de la bugetul local care administrează locuințele și spațiile cu altă destinație din fondul imobiliar de stat.
Consultați aici regulamentul de organizare și funcționare(pag.9)
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla taxare teren Ruxzara Ruxzara Buna ziua, azi am aflat cu stupoare ca, pe linga chiria pe care o platesc primariei pentru curte trebuie sa platesc si o taxa/impozitare catre institutia la ... (vezi toată discuția)
Ocolul silvic achita taxa pe teren? nicollettaB nicollettaB daca Ocolul Silvic administreaza terenul-padure apartinand unei institutii publice, Ocolul are obligatia sa achite taxa pe teren ? (vezi toată discuția)
Taxa cladire pentru cladirea inchirita de la ads pentru cabinet medical veterinar zbancamariuta zbancamariuta Cabinet medical veterinar am concesionat de la ADS cladire pentru cabinet veterinar. Vreau sa intreb daca trebuie sa platesc taxa cladire pentru cladirea ... (vezi toată discuția)