avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hărțuită, șantajată, denigrată și amenințată ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hărțuită, șantajată, denigrată și amenințată de fostul soț. Cum mă pot apăra?

Buna ziua.

Am fost casatorita 6ani ,casatorie din care a rezultat o fetita care acum are 5 ani. Fostul sot a avut multiple accidente vasculare si infarct cerebral in 2010 in urma caruia ramasese paralizat pe partea dreapta si in scaun cu rotile cu gradul 1 handicap cu insotitor. Totul a fost frumos pana a inceput sa isi revina fizic din ce in ce mai mult dar sa devina agrrsiv verbal cu mine si fetita iar fizic doar cu mine in schimb arunca cu lucruri prin casa fara sa ii pese ca poate sa loveasca fetita. A ajuns sa mearga pe picioare si fiind din ce in ce mai agresiv am chemat protectia copilului care i-a pus in vedere ca ni e ok ce face (am actele) plus un certificat medico-legal al meu scos dupa un moment de furie al lui,plus faptul ca sunam la politie si il lua cu salvarea si il duceau cu catusele la spitalul 9 .

Am aflat ca a dezvoltat o tulburare organica de personalitate dar asta nu inseamna ca nu are discernamant ,i-au dat tratament dar a refuzat sa il ia si pt ca devenea din ce in ce mai rea situatia, am hotarat sa iau fetita si sa plec si sa bag divort. In urma divortului am castigat custodie exclusiva asupra minorei iar in decizia de divort nu exista absolut nimic cu referire la vizite pt tata pt ca el la divort a venit pe picioarele lui si a spus ca nu vrea sa plateasca nimic copilului si ca nu doreste sa pastreze legatura cu copilul. In 2016 in vara inainte sa se dea sentinta de divort am inceput sa primesc amenintari cu moartea la adresa mea,a copilului si a familiei mele prin imtermediul aplicatiei wazzup unde te poti conecta cu propriul nr de telefon.

Am depus atunci o plangere la politie,a fost sunat,a recunoscut la telefon totul si a zis ca se potoleste sustinand ca el e in scaun cu rotile si nu se poate deplasa din sectorul 4 in sectorul2. Atunci politistul si eu am crezut ca s-a potolit. Tin sa precizez ca el a mintit la comisia persoanelor cu handicap sectorului 4 ca nu poate merge deloc folosindu-se de faptul ca are un diacnostic din 2010 si nimeni ni a stat sa il consulte in deaproape ci l-ar fi intrebat doar "poti sa mergi? El a raspuns ca nu si i -au prelungit decizia de handicap" cu toate ca la tribunal la divort a venit pe picioarele lui fara nici un ajutor,pe facebook pune poze cu el si actuala nevasta si cu actualul copil cu se plimba in parc si isi cara copilul in brate.

In prezent de vineri a inceput iar calvarul. Ma apeleaza de pe conturi false pe facebook ,imi apeleaza familia si prietenii si le da poze si filmulete cu mine indecente din timpul casatoriei pe vremea aia ca sa be ajungem cu banii pt ca trebuia sa stea cineva non stop cu el in casa luasem decizia sa fac videochat de acasa si are niste poze luate de pe un asemenea site. Ma santajeaza ca o sa continuie sa ma denigreze si sa dea poze si filmulete cu mine daca nu ii platesc creditul facut de el la Provident,eu nu am nici o calitate in acel contract de la provident. Ma injura si ma jigneste . Creeaza pagini false daca ii dau block si pune pozele acolo. Imi agaseaza pe privat prietenii . Ma ameninta pe pagina mea unde vede toata lumea si pe privat ca o sa fie sfarsitul meu si alte amenintari.

O sa spuneti ca de ce nu imi inchid contul sau nu pun pagina la privat...pt ca sunt o persoana sa zicem publica atita timp cat cant intr o trupa ca sa imi castig existenta si asta ar insemna ca din cauza lui sa pierd sansa de a exista in acest domeniu. Am facut luni plangere la politie am aratat convorbirile de pe facebook, in convorbiri nu mai foloseste cuvantul "omor" dar spune subtin ca o sa fie sfarsitul meu, tic tac tic tac etc. Plangerea am inteles ca e la parchet.Am o continua stare de temere. Am trecut peste rusinea ca da acel material cu mine care este denigrator si injuriile.

M-am saturat de santajul lui de amenintarile lui si de denigrari si injurii iar vad ca se amplifica totul. Am fost la Directia pt violenta in familie si ma consiliaza psihologic si ma ajuta sa depun o cerere pt ordin de restrictie. Scriu acest mesaj lung in care urla disperarea mea pt ca mie si mamei mele ne e frica sa iesim cu fetita oe strada neinsotite pt ca ne putem astepta la orice.

Sunt disperata pt ca a fost ca un soc dupa 1an jumate de liniste sa il apuce iar si politia mi-a spus ca "sa vedem daca sunt destul de convingatoare mesajele,probele incat sa ii facem ceva", " nu se da ordin de restrictie atit de usor" adica intr -un cuvant ma simt neputincioasa. A fost sunata sora lui la telefon de catre politist pt ca el nu raspunde si i-a spus sora lui ca " el este bolnav nu ar putea sa faca asa ceva si ca sa il intelegem" si nu a dorit sa ii dea domnului politist detalii la ce numar raspunde domnul.

Totul continua,zi de zi si efectiv ma gandesc sa nu mai duc copilul la gradinita si sa ma mut cu chirie in alta parte pana vad un rezultat chiar dsca casa in care locuim este pe numele meu. Nu m-am legat de el ca nu a platit pensia alimentara niviodata doar ca sa nu imi creez probleme. In aceasta plangere s-a stipulat si faptul ca nu a platit pensia alimentara . Va rog sa ma jutati ,sa imi spuneti ce sanse am sa obtin un ordin de restrictie daca de data asta sunt mesaje de pe conturi false facebook ca si probe, prietenii mei au primit mesajele de la rl si le pastreaza in caz de proba in caz ca am nevoie de martori in instanta.

Ce ar putea sa pateasca el? Se pare ca doar daca vede ca poate sa pateasca ceva sper ca asa se v-a potolii. Orice parere de la dv si orice sfat este binevenit. Vreau doar sa scap,nu vreau bani nu vreau nimic,vreau liniste pt mine si fetita mea.
Ultima modificare: Vineri, 23 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Puteti obtine un ordin de protectie doar de la instanta de judecata.
Multumesc pt. raspuns. La politie am plangere impotriva lui pe baza mesajelor de pe facebook pt hartuire,santaj,denigrare,injurii chiar daca conturile de pe care trimite toate acestea sunt facute de el cu nume de femeie.
La judecatorie urmeaza sa depun cerere pt ordin de restrictie dar astept pana miercuri ca sa vina dosarul de la parchet inapoi la sectie si sa imi zica nr de dosar. Oare am vreo sansa pe penal cu plangerea la politie avand in vedere ce am povestit mai sus? Oare am sansa sa obtin un ordin de restrictie dupa ce depun miercuri la judecatorie cererea? Aveti si alte sfaturi pt. Mine?


Ultima modificare: Vineri, 23 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
Sfaturi suplimentare va poate da doar o persoana de specialitate care vede dosarul si cererea pe care doriti a o trimite la instanta.

Foarte important este sa puteti dovedi afirmatiile facute.
Pot sa dovedesc afirmatiile facute cu pozele pe care mi le-au facut cei de la politie ,pozele facute mesajelor primite de la el de pe facebook de pe diferite conturi pe care le face in care spune asa " plateste creditul provident" " o sa fac asta pana platesti creditul". "O sa platesti tu tot" . Poze cu injuriile pe care nu o sa le redau aici din respect pt dv. Mesaj de amenintare actual " o sa fie sfarsitul unei c...". "O sa te distrug". Ca probe mai am martorii adica persoanele care primesc mesajele lui in care ma denigreaza in scris si trimite poze si filmulete cu mine denigratoare . Mai am martora pe mama mea care inca de la divort a auzit cum imi spunea ca daca nu o sa ii platesc bani o sa ma distruga. Mesajele astea si altele curg de vineri pana azi continuu. Cel putin din 2 in 2 ore scrie iar, mie sau apropiatilor. Ii dam block si face alt cont. Mai am plangerea din 25.02.2016 pt mesajele cu moartea de pe wazzup ,nu am mers mai departe cu plangerea pt ca i a spus politistului ca se potoleste. Am inca mesajele acelea in telefon. Am martori ca ma batea in timpul casatoriei si numeroase apeluri la politie si salvare cand era luat cu catusele si dus la spitalul 9. Am martori si poze ca merge singur fara ajutor.

Ultima modificare: Vineri, 23 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
Teoretic, aveti sanse.

Alte discuții în legătură

Dupa o relatie in care am fost santajata sunt jignita pe internet alina3345 alina3345 Buna seara. Am nevoie urgent de un sfat.in urma cu doi ani am avut o relatie cu un barbat de profesie taximetrist. Relatia a durat un an jumate n am locuit ... (vezi toată discuția)
Hartuire dupa 8 ani de la divort andrei_70 andrei_70 Desi suntem divortati de aproape 8 ani de zile, fostul sot ma hartuieste trimitandu-mi mesaje pe telefon si mai nou pe pagina de facebook, carandu-mi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - conturi de facebook si e-mail sparte, postari in numele meu pmihaela986 pmihaela986 as dori sa stiu cum se pedepseste furtul de date personale. fostul meu prieten mi-a spart adresa de email si facebook a doua oara si posteaza lucruri urate ... (vezi toată discuția)