avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nereguli calcul intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nereguli calcul intretinere

Buna ziua,
Locuiesc intr-un apartament cu 3 camere , suntem 2 adulti si avem 2 copii.
Pe perioada verii am avut dificultati financiare ( pe motiv de criza ni s-au micsorat salariile ) si nu am mai putut fi la zi cu plata intretinerii.Asa ca s-au adunat vreo 700 ron restanta.
Din cauza restantelor a fost oprita apa calda si pentru redeschidere s-a platit o taxa de vreo 300 ron care s-a impartit in mod egal la vreo 10 apartamente cu restanta ( noi cu 700 ron restanta , 2 ap cu cate 3500 ron restanta si 7-8 apartamente cu restante cuprinse intre 200-1300 ron ).
E corect sa platim aceasta taxa in mod egal ?
E corect ca noi sa platim deschiderea apei calde in conditiile in care suntem debransati de la apa calda si caldura ? ( avem centrala proprie)

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
nastad, utilizator
Cel mai recent răspuns: nastad , utilizator 17:47, 22 Octombrie 2009
Imi spun o parere proprie pentru ca acest aspect nu este ilustrat in lege.

Prin faptul ca Dv. nu ati platit cota de intretinere, alaturi de altii, administratorul a fost lipsit de suma totala de la toti restantierii. El isi planifica platile la furnizori si a preferat, probabil, sa achite factura de apa rece la zi, ramanand in restanta cu cea de la apa calda. Daca e sa luam strict practic a luat de la cei care au achitat cotele, a luat din fondul de rulment, a luat de unde a putut si a platit factura de apa rece si pentru Dv. care nu ati achitat aceasta factura. Deci nu achita facturile pe bucatele.
......................
In privinta taxei de rebransare a intregului condominiu, e normal ca aceasta taxa sa fie achitata de cei din cauza carora s-a produs blindarea coloanei de apa calda.
Faptul ca a impartit in mod egal, aici, am parerea ca ar fi trebuit sa o imparta proportional cu "vinovatia" fiecaruia. Dar probabil ca asa s-a hotarat in asociatia Dv., ca nu conteaza cu cata suma restanta au contribuit la acest necaz.
HG1588/2007
Art. 25
(3) Dacă terţii impun penalităţi asociaţiei de proprietari pentru întârzieri la plata facturilor, acestea se vor recupera de la:
a) restanţierii la cotele de întreţinere, proporţional cu cuantumul restanţelor;
b) persoana împuternicită să achite facturile, dacă a întârziat plata facturilor la termen.
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
Presedintele, utilizator
nastad a scris:


Din cauza restantelor a fost oprita apa calda si pentru redeschidere s-a platit o taxa de vreo 300 ron care s-a impartit in mod egal la vreo 10 apartamente cu restanta ( noi cu 700 ron restanta , 2 ap cu cate 3500 ron restanta si 7-8 apartamente cu restante cuprinse intre 200-1300 ron ).
E corect sa platim aceasta taxa in mod egal ?
E corect ca noi sa platim deschiderea apei calde in conditiile in care suntem debransati de la apa calda si caldura ? ( acem centrala proprie)

Multumesc anticipat


Oricum s-ar fi facut repartizarea costurilor rebransarii tot ar fi fost nemultumiri. Si eu as fi propus comitetului acest mod de repartizare, in mod egal pentru cele 10 apartamente cu restante. As fi fost deacord sa se imparta si conform cotei ondivize daca propunea cineva aceasta metoda sau chiar proportional cu restantele. Decizia trebuie luata in comitet.
Ca platiti dv, cei care aveti centrala de apartament este logic pentru ca dv aveti restante si nu conteaza ca aveti sau nu centrala proprie. Asociatia a achitat, poate luna de luna salariile, cheltuielile de curatenie, gospodaresti, energie electrica, etc. Ori daca dv nu ati platit pentru acestea s-au putul lua bani de la cei care au achitat apa calda, asa cum s-a raspuns mai sus.
E interesant sa aflam de la dv la ce va ganditi. Cum credeti ca ar fi fost corect sa se repartizeze costurile cu redeschiderea apei calde ? Poate aveti o solutie mai buna .
Eu cred ca costurile nu ar fi trebuit impartite in mod egal la cele 10 apartamente.
Sunt persoane care au 3500 ron restante , deci asta inseamna ca nu au platit intretinerea mai mult de 1 an .
De ce nu incercati sa-i explicati ca a gresit prezentandu-i articolul de mai sus?

Alte discuții în legătură

Repartizare cost pentru preparea apei calde menajere Arabella Pap Arabella Pap Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un mod de calcul pentru repartizarea legala a costului de pe factura pentru combustibilul folosit pentru a incalzi apa? ... (vezi toată discuția)
Plata perderi apa in retelele de apa comune ale asociatiei de proprietari husseincudop husseincudop De 3 ani sunt proprietarul unei garsoniere situata intr-un bloc mixt de apartamente. Nu am locuit nici o zi in acest apartament din momentul achizitionarii si ... (vezi toată discuția)
Esalonare plati asociatie catre furnizori pbg361 pbg361 S a descoperit de cateva saptamani ca administratorul blocului nu a achitat mai mult timp facturile catre furnizori,suma neputand inca fi recuperata.Au reusit ... (vezi toată discuția)