avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar de ultraj instrumentat incorect de rude ale ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar de ultraj instrumentat incorect de rude ale polițistului

Buna ziua am și eu o întrebare legată de un dosar penal pentru o infracțiune de ultraj prin amenințare , rămasă definitivă cu , condamnare . Întrebarea este : am rămas definitiv și am fost condamnat cu executare într-un dosar pt. Ultraj prin amenințare asupra unui polițist care a intervenit într-o altă cauză și de fapt el a comis un abuz enorm împreună cu , colegi săi . Eu am depus plângere pentru purtare abuzivă că mau lovit și amenințat și pe mine și pe un frate de al meu , că urmare văzând că am depus plângere a depus și el plângere pt. Ultraj că lași fi amenințat cu moartea ... Dosarul a fost întocmit de o mătușa de a agentului și după 3 luni de urmărire penala ia sa abținut de la cercetare pe motive că este rudă cu agentul și să nu lase semne de întrebare. Dar deja ia a lucrat la dosar destul timp cat sa fie continuat de o altă colegă /procuroare de-a danseia , într-un final am probe prin martori care erau la fata locului că nu am amenințat pe nimeni cu nimic și martori care au fost implicati in acel scandal pentru care a intervenit polițistul așa zis ultragiat ... Am fost condamnat , am avut avocat dar degeaba la judecătoria unde m-am judecat toți sunt rude între ei e strigător la cer , nu am fost achitat nici la curtea de apel X deși sunt probe grosolane in dosar că nu am comis acest ultraj și că de fapt toate s-au întors în potriva mi-a că am depus plângere pt. Purtare abuzivă și a fost și ia clasată fara a fi sancționați cei care m-au bătut . Acum am contestat decizia la CEDO de o luna și jumătate dar nu am primit confirmarea de la scrisoarea care a expediato un alt avocat ... Este posibil sa nu o fi expediat? În legătură cu întrebarea in sine a acestui mesaj măr interesa sa știu dacă s-ar putea rejudeca , cauza din nou la o altă instanță din Romania pe următoarele motive : 1 lipsesc semnături din dosar ale procurorului de caz din file importante , 2 nu mi-a fost dat voie sa contest rechizitoriul când am cerut în instanță în termenul legal : 3 procurorul care a întocmit dosarul este rudă cu partea vătămată ... Și sunt foarte multe probe că nu am avut parte de un proces corect .

-2.17. din regulament: Identificarea unor persoane fizice sau juridice în titlul topicului sau în mesajele postate nu este de dorit. Pe forumul Avocatnet discutam ideea/speța, nu persoanele implicate. Mulțumesc pentru înțelegere-
Ultima modificare: Duminică, 25 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:25, 26 Februarie 2018
Asteptati inregistrarea cererii la C.E.D.O., asa dureaza, dar ceea ce ma nedumereste pe mine e urmatorul aspect: ati spus ca aveti avocat pentru toate aceste proceduri, nu credeti ca ar fi util sa vorbiti mai intai cu el, sa clarificati tot ce e de clarificat si NUMAI daca ati renuntat la serviciile lui sa cautati un alt avocat?? Daca i il mentineti dar , in acelasi timp, il si suspectati ca nu si-ar face bine treaba si intrebati in stanga si in dreapta daca ce a spus ala e corect sau nu, e bine sa va lamuriti, cat mai repede cum stati si ce ati contractat cu avocatul......Nu de alta, dar ma gandesc ca veti proceda la fel si in viitoarele colaborari..... .
Foarte bine ați punctat și vă întrebați dece încă mai colaborez cu el ... Pai in primul rand când am semnat contractul cu el după ce a studiat dosarul mai mult ca sigur era că voi fi achitat și mi-a propus să-i ofer o suma de bani destul de mare înainte și încă o parte la succes . Între timp mi-a făcut en promisiuni și mi-a arătat că avocatul de la instanta unde sa judecat dosarul nu mă informat corect mai cu nimic , că de fapt procuroarea care a instrumentat dosarul timp de 3 luni era de fapt mătușa inculpatului , de lipsa semnăturilor din dosar și de multe alte nereguli care într-adevăr există in dosar ... Sa lungit cu dosarul 6,. 7 luni la curtea de apel și în acest timp eu numai aveam nimic pe rol , decât un rest de pedeapsa ne executat de un an și 6 luni asta a și fost scopul polițistului și procurorului să mă bage din nou cu , coada cum se mai spune.
Tot acest incident a plecat de la o persoana civilă din oraș de la mine este influenta și de astă a intervenit acel acegt la adresa noastră când sa întâmplat așa zisul ultraj , cu partea vătămată m-am împăcat și-a retras plângerea pt. O suma de bani dar mi-a rămas infracțiunea de ultraj și restul ne executat . Acest avocat m-am bazat foarte tare pe calitățile lui de avocat și am crezut că este un om serios până când înainte de ultimul proces la apel mia spus că e suptire gheață a schimbat radical părerea de la început , deși sunt probe clare in dosar că nu am amenințat pe nimeni și chiar el le-a recunoscut utile și destul de convingătoare pt. Magistrat sa sucit la 90 de grade ... Mă gândesc că înainte de ultimele 2 termene la curtea de apel eu l-am rugat frumos să vorbească cu partea vătămată cea cu care am pornit conflictul și poate pe el îl va înțelege și își va retrage plângerea in schimbul unei sume de bani . Zis și făcut i-am dat numărul părții vătămate care este prieten cu agentul din dosar ca parte vătămată și la sunat sa se întâlnească cu dânsul sa vorbească ... Spre seara în aceiași zi l-am sunat și am întrebat dacă a rezolvat ce ... El a spus că nu a răspuns la telefon și că a insistat și degeaba ... Mie din start mea căzut ceva suspect ... Între cei doi , după care un frate de-al meu care a fost și el bătut de politie atunci seara sa rugat de acea parte vătămată și a acceptat să își retragă plângerea deși sa rugat și el și eu de el 2 ani sa o retragă și nu a vrut pt. Nimic în lume ... Acum deodată a accepta pentru o suma considerabila ... Ok a venit ultimul termen de judecata sincer sa va spun pt acei bănuți chear de eram vinovat ar fi trebuit să mă apere nu săi închidă judecătoarea gura din două vorbe ... Deși sincer chear nu sunt vinovat în acest dosar de ultraj am spus că dacă îl mai lovesc pe fratele meu îmi voi auto mutila mâinile în speranța că mă vor duce la spital și nu mă mai bat ... E o poveste lungă și adevărată foarte multe de spus ... Nimeni nu mă luat în considerație pentru că sunt recidivist probabil și cam așa se judecaa la noi după trecut nu după ce faci ... Avocatul nu a vorbit nimic aproape în instanță că pune înscrisuri de-astea la dosar și le vor analiza până da pronunțarea a spus . După care l-am întrebat când mia venit pronunțarea eram plecat din țară și l-am întrebat din nou dacă a vorbit atunci cu partea vătămată civila că eu așa bănuiesc ... Și a zis că nu nu și nu într-un final a recunoscut că a vorbit doar la telefon și că a vorbit de bine ... Deci asta ce înseamnă ? Am colaborat în continuare să îmi facă la CEDO pt. Că el știe ce este in acel dosar ... Acum sper sa găsesc pe cineva care ar putea să mă ajute sa fac rejudecarea dosarului la o altă instanță ... Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 25 Februarie 2018
ContSters461835, utilizator
Ce vreau să știu mai exact ... Se poate face rejudecarea dosarului din ce am explicat in ambele mesaje ? La o altă instanță în alt județ?
Daca hotararea data in apel este definitiva, nu va mai raman la dispozitie decat caile extraordinare de atac, care sunt extrem extrem de restrictive in promovare, ceea ce va micsoreaza spre zero sansele de a mai schimba ceva, insa cu ajutorul avocatului puteti incerca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am aruncat cu hamburgerul in procuroare... picpic89 picpic89 Am un proces penal, in care sunt parte vatamata. Procurorul de caz tergiverseaza aflarea adevarului de 2 ani, dupa ce pt. anumite persoane a facut dijungerea ... (vezi toată discuția)
Pot pati ceva? i-am cerut procuroarei numarul de telefon si i-am facut o propunere indecenta potpaticeva potpaticeva Nu am antecedente penale. In urma cu 2 saptamani am fost la un club, si a iesit cu batie. Am participat si eu, dar nu am inceput eu. Am fost la dus la ... (vezi toată discuția)
Santaj si fals in declaratie radu1212 radu1212 in urma cu cateva zile, am avut o relatie cu un alt barbat , necunoscut pana atunci. acesta , la final, a scos un mic briceag si mi-a cerut tot ce aveam la ... (vezi toată discuția)