avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare imobil de catre chirias
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare imobil de catre chirias

Buna ziua.
As dori sa aflu din partea dumneavoastra un anumit aspect legat de procedura achizitionarii unui imobil nerevendicat, care poate fi expus la vanzare primordial catre chiriasul ce locuieste in prezent. Exista un anumit barem de preturi, tinand cont de anumite grade de uzura a casei? Se pot obtine informatiile respective in cadrul Primariei la care figureaza acest imobil?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:59, 1 Martie 2018
Chiriasul are dreptul sa cumpere acel imobil daca are contract de inchiriere in termen si are chiria platita la timp. Primaria va poate pune la dispozitie modul de calcul care presupune si gradul de uzura. Pretul aparatmentelor/caselor ce se vand pe legi speciale au la baza o fisa de calcul precum si schitele anexa.
Si notarul public are grile cu pretul locuintelor in functie de:anul construirii,uzura,zona etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat!!!!! onu_ion onu_ion am nevoie urgent de un sfat.sunt chirias de 20 de ani al unui apartament care apartine primariei.vreau sa fac anumite inevstitii de genul apa curenta, ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la primarie Tiberean Tiberean Locuiesc intr-un imobil nationalizat care nu are notificare. O parte din locatari si-au cumparat apartamentele cu ani in urma. Acum as vrea si eu sa-mi ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri dobandite in timpul casatoriei Vicky82 Vicky82 Locuinta sociala, inchiriata in timpul casniciei si ulterior cumparata tot in timpul casniciei, devine bun comun al sotilor in caz de divort, chiar daca ... (vezi toată discuția)