avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Desființare firmă I.I.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Desființare firmă I.I.

Bună ziua,
Anul acesta am decis sa închid I.I-ul deoarece profitul a început să scadă simțitor, ca urmare cheltuielile depășesc cu mult veniturile. Întrebare... De unde încep radierea firmei. Precizez ca am depus deja formularele la ANAF,cele obligatorii pt declarația de venit
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:34, 2 Martie 2018
Mai intai mergeti la finante si vedeti sa nu aveti obligatii de plata restante. Apoi daca aveti bunuri sau marfa pe stoc in patrimoniul I.I. (asta in functie de obiecul de actvitate al I.I.) trebuie sa vi le vindeti dumneavoastra si apoi sa inregistrati venitul incasat in registrul de incasari si plati. Apoi daca aveti casa de marcat mergeti la o firma specializata care sa va extraga memoria fiscala si sa va depuna la finante actele pentru defiscalizare. Si tot acum rezolvati cu incetarea contractelor si cu alti furnizori de marfa si utilitati (lumina, apa, salubritate) daca e cazul. Apoi mergeti la registru comertului cu originalele actelor de la infiintarea I.I. si copie dupa buletin ude completati un formular. Dupa cateva zile cad va vor da decizia de radiere, mergeti si la finante sa completati d220 si d200 pentru cele cateva luni din 2018.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere intreprindere individuala paultk paultk Buna ziua! Doresc radierea unei I.I. Am cateva obiecte de inventar.Acestea vor trebui trecute in posesia persoanei fizice pe baza unui proces verbal ,fiecare ... (vezi toată discuția)
Închidere pfa Elenadaria Elenadaria Bună seara, vreau să adresez și eu câteva întrebări persoanelor care mă pot ajuta cu câteva detalii despre închiderea unui PFA. 1) am un PFA magazin ... (vezi toată discuția)
Închidere întreprindere individuală Adina Olar Adina Olar Doresc informații referitoare la procedura de închidere a unei I.I. Deoarece doresc sa-mi înființez SRL. (vezi toată discuția)