avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca Se poate sa ma ajutati- succesiune- partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca Se poate sa ma ajutati- succesiune- partaj

Bunica ia lasat mostenire toate bunurile Ei mamei. Din nefericire Mama a murit si ea. Am ramas cu tatal si cu fratele meu. Eu intre timp am construit o casa in curte la noi! Autorizatia de constructie si certificatul de urbanism fiind pe numele meu. Intre timp tatal meu a gasit o femeie care sa si mutat la noi acasa, Eu si cu fratele meu am vrea , impartim terenul casei. Tata este de accord si el, ma Intereseaza cat mai repede sa Se faca impartirea bunurilor deoarece Acesta femeie cu care e tata ar vrea sa Se casatoreasca cu el,apoi si Ei vor avea drepturi la fel ca si noi, pe numele tatalui nu este Inca nimic. Ma puteti indruma catre cine as putea merge sa ne faca demersurile cat mai repede! Si cam cat at costa.tin sa mentionez ca atat Eu cat si fratele meu nu suntem in tara!in mai venim doar 4 zile acasa, va multumesc si va rog sa Ma indrumati ce am de facut! Suntem din jud botosani
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:33, 2 Martie 2018
La notar mergeți pt.succesiune și partaj.
Mama a dezbatut succesiunea dupa bunica?
In urma casatoriei tatalui, sotia acestuia nu va obtine nici un fel de drepturi asupra partii din teren/casa pe care tatal dumneavoastra o mosteneste de la mama. Vorbim de bunuri proprii care, contrar zvonisticii generale, nu devin bunuri comune dupa 5, 10 sau 100 de ani de casatorie.
Daca vreti sa impartiti terenul intre dvs si frate, atunci cel mai bine ar fi ca tatal sa dea o declaratie prin care renunta la mostenirea mamei, astfel incat dvs si fratele sa fiti singurii mostenitori. Apoi trebuie sa dezbateti succesiunea pentru a obtine certificatul de mostenitor pe numele dvs si al fratelui (3-4 zile). Cu acest certificat de mostenitor trebuie sa intabulati dreptul de proprietate in Cartea Funciara (12 zile in regim normal). Dupa aceasta operatiune trebuie sa intocmiti schite cadastrale de dezmembrare si sa incheiati un act de dezmembrare si un act de partaj, astfel incat dumneavoastra sa ramaneti cu o bucata de teren in proprietate exclusiva si fratele la el (10-12 zile)
Toate aceste operatiuni se pot incheia si pe baza unei procuri pe care o puteti incheia in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor hr hr Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca mai pot reveni la optiunea ce am avut-o la un moment dat la dezbaterea mostenirii. Pe scurt : la moartea tatalui, eu si ... (vezi toată discuția)
Eliminarea unui copil din alt concubinaj din dreptul la moștenire Ungureanu Antonio Ungureanu Antonio Buna ziua ! In urma unui proces de succesiune , o bunica vrea sa treacă niște proprietăți doar pe numele soției , și nu și a soțului , deoarece soțul ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)