Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Executare silită

In cati ani se poate sista datoria fata de firmele de recuperare?

Buna ziua. Tatal meu a luat un credit la bcr in 2007. In 2013 el s a imbolnavit si nu a putut sa mai plateasca creditul. Banca a fost informata de starea lui de sanatate nerecuperabila si i au vandut in noiembrie 2013 creantele catre o firma de recuperare. In feb 2014, tatal meu a decedat. Iar in sept 2017 firma de recuperare a predat dosarul catre o firma de executare silita. Intrebarea mea este daca firma de recuperare nu si a recuperat datoria timp de aproape 5 ani, mai au dreptul sa execute silit mostenitorii? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:29, 5 Martie 2018
Prescriptia dreptului de a obtine executarea silita nu opereaza de plin drept, ci numai la cererea persoanei interesate, in speta a debitorului (adica a mostenitorilor acestuia, daca au acceptat mostenirea). Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca prescriptia nu a fost intrerupta prin acte de executare silita (sau alte acte voluntare de recunoastere a datoriei).
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.. am primit o scrisoare de instiintare de la o societate ... page_rrr page_rrr buna ziua.. am primit o scrisoare de instiintare de la o societate de recuperari ca as mai avea ceva de plata la un dosar deschis de acestia in 2017 , pentru ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie executare sillita bellabianca52 bellabianca52 In ian 2012 am obtinut o sentinta favorabila. in 28.03.2013 s-a admis cererea de executare silita. In iunie 2013 exec jud a intocmit un pv prin care spune ca ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie dupa 3 ani de indemnizatie ccc Cozmin880 Cozmin880 Buna dimineata, as vrea sa deslusesc un mister care pune in dificultate multi oameni. Va rog sa imi oferiti daca se poate o informatie legata de executarea ... (vezi toată discuția)