avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... inchiriere domeniu internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

inchiriere domeniu internet

Buna ziua.
Detin un domeniu .ro pe numele meu de persoana fizica.
Dar acest domeniu este folosit de o firma colaboratoare.
Pot sa inchei un contract de inchiriere a domeniului de internet intre mine persoana fizica (nu PFA) si persoana juridica.
Iar dupa incheierea contractului, ce fac pentru al inregistra la fisc pentru a plati impozitul.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 07:26, 27 Octombrie 2009
Puteti incheia contractul, dar, dupa informatiile mele nu trebuie sa-l inregistrati la finante (numai inchirierea imobilelor si a mijloacelor de transport trebuie), dar este necesar sa declarati venitul obtinut din inchirierea domain-ului respectiv.
Puteti efectua transferul dreptului de folosinta al unui domeniu .ro parcurgand anumite etape. Explicatii amanuntite Romania Top Level Domain.=D>
Eu nu doresc sa ii transfer dreptul de folosinta, doresc sa il dau in chirie acestei firme. Se poate face acest lucru legal? Este o problema urgenta. Va multumesc.
Da, este legal. Faceti contractul, dati-l parola de acces FTP (nu cea de administrator, pentru a putea schimba parola FTP in cazul in care exista probleme) si sa declarati veniturile la Finante. Domain-ul ramana pe numele Dvs., iar daca apar niste probleme cu continutul afisat, puteti sa va aparati cu contractul incheiat, care transfera dreptul de uz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii despre o sc in lichidare Alex Chiciu Alex Chiciu Buna ziua. As dori sa transfer un domeniu de internet al unei firme dar care este inregistrat pe numele altei firme, cea care s-a ocupat de design acum cativa ... (vezi toată discuția)
Transferul unui domeniu ro catre o firma straina ContSters20964 ContSters20964 Buna ziua, Am o intrebare: o firma romaneasca poate transfera un domeniu.ro catre o firma straina care nu are nicio legatura cu Romania? Multumesc (vezi toată discuția)
Cedare drept de folosinta domeniu.ro vvasilovschi vvasilovschi Buna. Sunt pe cale sa cedez dreptul de folosinta a unui domeniu .ro catre o institutie a statului. Este posibil ? A ceda dreptul de folosinta de la o ... (vezi toată discuția)