avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Am primit o copie a titlului de proprietate pentru trei parcele de teren arabil si care impreuna insumeaza 28.300 mp ( in judetul Olt, ), din partea stra-bunicul ,din partea tatalui . Atat stra-bunici cat si bunici , au decedat si nu au facut taxe de succesiune sau testamente.Bunicii au avut patru copii. Mai traiesc trei , tatal meu decedand in `98( s-a casatorit/locuit in Pitesti pana la data decesului) , iau eu sunt mostenitorul legal (locuiesc in Pitesti). Una din matusi (cea care locuieste in casa bunicilor si pe care o va mostenii, impreuna cu terenul de pe langa casa, desigur) urmeaza sa initieze succesiunea dar doar dupa ce imparte terenul arabil. Mi-a adus copia titlului de proprietate al terenurilor ca sa merg la primarie sa-l imparta in 1/4 si sa-l treaca pe numele meu.Unde , la primarie sa merg cu titlu?, ce alte acte imi mai trebuie ? iar daca eu accept cei 1/4 ( 7000 mp cat imi revine) mai am dreptul de participare la succesiune dupa bunici? pentru ca matusa mi-a comunicat ca nu mai mostenesc nimic Cat a trait, bunica a promis fiecarui copil cate un hectar de teren arabil iar acum matusa mea sustine ca nu are atat si ca cei 28.300 mp sunt tot ce poate impartii. Cum pot afla ce mostenire au lasat bunicii si aici ma refer la terenurile arabile .Ce institutie ma poate ajuta? .
Cel mai recent răspuns: denisa-m , utilizator 23:44, 11 Martie 2018
Buna seara,
Trebuie dezbatute succesiunile de pe urma strabunicilor (in functie de cati copii au avut ei), trebuie dezbatute succesiunile de pe urma bunicilor (la fel, in functie de numarul copiilor avuti de acestia), trebuie dezbatuta succesiunea de pe urma tatalui dumneavoastra si prin aceste dezbateri succesorale succesive se face impartirea bunurilor 9terenuri intravilane si extravilane, imobile, etc).
Nu aveti ce terenuri sa impartiti la primaria fara dezbaterea succesiunilor.
Nu va luati dupa tot felul de persoane lipsite de cunostinte de drept care (din pacate uneori si in primarii) care spun ca va impart ei bunurile la primarie, actele respective fiind lipsite de valoare juridica.
Mergeti la un notar care sa-si aiba biroul pe raza judecatoriei sub cupola careia au avut ultimul domiciliu strabunicii si incepeti dezbaterea succesiunilor.
Nu va intelegeti intre dumneavoastra atunci mergeti al instanta.
De la primarie trebuie luate doar Anexa 24.
Buna seara!. Succesiunea dupa tata , intre mine , sora mea si mama este rezolvata astfel ca : sora mea a renuntat printr-o declaratie la notar ca renunta la mostenirea din partea tatalui . Eu nu am inteles insistentele matusei mele si graba de am-mi cedea mie inainte de suscesiunea stra-bunicilor si apoi bunicilor.
In alta ordine de idei, eu trebuie sa iau de la primaria de pe raza localitatii mele, Anexa 24 ? si ce fac cu ea mai departe? pt ca mi s-a spus asa: "nu putem da drumul la succesiune decat dupa ce defalca pamantul strabunicului"
Va multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune marian7 marian7 In urma cu 24 ani a murit bunica, dupa care s-a facut succesiunea, ambii copii renuntand in favoarea bunicului. Ulterior a murit si bunicul dupa care nu s-a ... (vezi toată discuția)
Teren revendicat l18 danimik danimik Stimati Domni/Stimate Doamne, Va expun pe scurt situatia mea: tatal meu impreuna cu fratele lui au facut in baza legii 18 o cerere de retrocedare a unui ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informații RodicaAurica RodicaAurica Succesiune /informații Buna ziua, Va solicit ajutorul pentru o situație foarte complicată. Suntem mai multi frați și părinti noștri au decedat în ... (vezi toată discuția)