avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta in familie, minor si sotie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta in familie, minor si sotie

Buna ziua! As dori sa stiu ce fel de masuri se pot lua in privinta unui sot dependent de alcool ce si-a lovit sotia si a strans de gat propriul copil de 15 ani. Mentionez faptul ca agresorul a fost lovit deasemenea de sotie,aceasta actionand in autoaparare.Minorul are filmari cu agresorul amenintand sotia si fiind in stare de ebrietate. Martora la scene a fost si fiica de 20 de ani aceasta fiind amenintata ca va fi data afara din casa daca incearca sa le ia apararea. Agresorul a amenintat si cu cutitul familia si faptul ca ii va omora. Aceste scene tin deja de cativa ani si in sfarsit familia ar dori sa faca ceva in privinta aceasta. Care sunt demersurile legale si costurile? Cum ar trebui actionat?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:17, 14 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Puteti depune o plangere penala la politie cu privire la infractiunile prev de art 199 Cod penal( violenta in familie) si art 206 Cod penal (amenintarea). De asemenea, puteti introduce o cerere la judecatorie cu privire la obtinerea unui ordin de protectie. Aceste demersuri sunt gratuite, in situatia in care sunt facute personal. Daca doriti sa angajati un avocat, preturile difera de la un avocat la altul.
O zi buna!
Av. Oana Beldie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cerere de urgenta la judecatorie pt obtinere ordin protectie.Este indicat ca imediat cum va ameninta sau cum incepe scandalul sa sunati la 112.Pt sanse mai mari daca au existat loviri,violente certificat medico-legal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordin de protectie intai, evacuare daca e nevoie in acelasi dosar, apoi vedeti pe parte penala daca e necesar.
Mutarea efectiva din apartament, tinand cont ca este inclus si un minor ar putea provoca probleme din punct de vedere juridic? Legat de politie si ordinul de protectie, cum decurg demersurile, agresorul este arestat si tinut in arest preventiv, se scoate ordin de restrictie in urma evacuarii sau mai exact cum se poate asigura familia ca agresorul nu va intra peste ei in casa efectiv?
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2018
Vlad24, utilizator
Mutarea din apartament nu are nici un efect juridic.
eferitor la ordinul de protecţie, acesta este ...un ordin, scris pe o hârtie, care trebuie respectat, dar care poate fi respectat sau nu. Efectiv, nimeni nu-l împiedică pe agresor să intre peste dvs. în casă.

Alte discuții în legătură

Mandat de evacuare pentru amenintari si agresiune stancuaurica stancuaurica am obtinut mandat de evacacuare prin instanta a ramas definitiva si irevevocabila imi puteti spune cum se poate pune in aplicare in afara de un executor ... (vezi toată discuția)
Amenintare blakkiss blakkiss buna seara. nevasta mea ma ameninta sa fac bine sa parasesc apartamentul comun, este pe amandoi in acte. ca daca nu ma da la politie,ca imi face dosar penal. i ... (vezi toată discuția)
Ordin de protectie Matheistvan Matheistvan Buna seara. Pot sa solicit ordin de protectie din cauza unor evenimente (amenintari verbale cu moartea si cu incendiere, amenintare fizica - atac si bataie cu ... (vezi toată discuția)