avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deductibilitate cheltuieli
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deductibilitate cheltuieli

Buna ziua,

De curand am luat amenda pt ca am acordat discount la o factura care a fost platita cash.
Ne-am gandit sa trecem in contract ca putem acorda discount direct la livrare, produse gratuite (discounturi de 100%), tichete cadou si alte forme de bonusuri daca clientul isi indeplineste targeturi contractuale.
Chetuilelile vor fi deductibile?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 15:54, 25 Octombrie 2009
nu sunt deductibile. eu nu inteleg cum adica ati luat amenda ptr ca ati acordat discount la o factura care a fost platita cash???
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
ContSters87904, utilizator
amenda e in baza og 15
norme
8. Este interzisă acordarea unor facilităţi de preţ clienţilor, persoane juridice, care efectuează plata în numerar.
Este permisă acordarea unor disconturi şi/sau reduceri de preţ în diverse perioade ale anului sau cu ocazia lansării unor promoţii de produse, dacă aceste facilităţi vizează toţi agenţii economici, în calitate de clienţi, şi se acordă fără discriminare în ceea ce priveşte modalitatea de plată.

Pot fi cheltuieli deductibile daca le incadrati aici :
art 21 alin 2 cf
d) cheltuielile de reclamă şi publicitate efectuate în scopul popularizării firmei, produselor sau serviciilor, în baza unui contract scris, precum şi costurile asociate producerii materialelor necesare pentru difuzarea mesajelor publicitare. Se includ în categoria cheltuielilor de reclamă şi publicitate şi bunurile care se acordă în cadrul unor campanii publicitare ca mostre, pentru încercarea produselor şi demonstraţii la punctele de vânzare, precum şi alte bunuri şi servicii acordate cu scopul stimulării vânzărilor;
Buna ziua,

Daca introduc clauza in contract si fac anexa de fiecare data cand dau asemnea facilitati e legal?

De fapt cred ca e legal dar sta in picioare la un control fiscal?

Multumesc,
nu cred ca e nevoie de anexa, e suficient si un contract cadru , dar trebuie mare atentie la exprimarea din contract :sa fie foarte aproape de cea din cod ., daca se poate chiar prelua textul si insera cred ca ar fi bine .;)
La acest art nu sint nici norme sa-l mai explice cumva, asa ca e la latitudinea organului de control cum apreciaza incadrarea .
Poti aplica reduceri in functie de termenul de plata: un procent mai mare daca plata se face pe loc fara sa specifici daca e cu numerar sau cu CEC sau cu bilet la ordin si apoi alte procente mai mici in functie de termene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura discount oviiul oviiul va rog, daca o persoana juridica livreaza pe baza de factura unei alte persoane juridice marfa , si incaseaza numai numerar (facturi sub 5000 lei) poate face o ... (vezi toată discuția)
Discount la plata cash ContSters57430 ContSters57430 Buna ziua, Societatea la care lucrez a luat amenda de la Garda pentru ca a acordat discount la o factura si clientul a platit cash. Se poate contesta ... (vezi toată discuția)
Vanzarea aceluiasi produs la preturi diferite ENGFULL ENGFULL ce lege interzice vanzarea aceluiasi produs la preturi diferite? (vezi toată discuția)