avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Prestare servicii în Franța de către SRL din ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Prestare servicii în Franța de către SRL din România

Bună ziua; Sunt asociat unic al unui SRL înregistrat în România, nesalariat. Care sunt demersurile necesare, vizavi de autoritățile franceze pentru a putea presta servicii pentru un client firmă francez? Trebuie niște declarații prealabile?

Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: sasugorj , utilizator 20:37, 26 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa depuneti in Romania declaratia 091 de la adresa [ link extern ]
la ghiseul ANAF si sa asteptati sa va ridicati noul cod de TVA.
Veti factura cu taxare inversa daca si firma din Frata va da un cod valid de TVA verificabil in Vies, adica aici: [ link extern ] /.
Facturati folosind acest nou cod de tva, nu cel de la registru.
Cele de mai sus sunt valabile daca in Romania aplicati regimul special de scutire pt firme cu CA < 220.000 lei.
Dar va trebuie contabil, se depun declaratii pentru aceste tranzactii, iar facturile au niste mentiuni speciale...sa nu mai zic de alte impozite si certificare bilant.
Buna ziua. Am cod de TVA de un an de zile.Facturez fara TVA. Am cifra de afaceri sub 220000 RON. Am contabil. Am lucrat si in Romania. Doar ca nu stiu ce formalitati trebuie indeplinite in Franta. Unde trebuie sa ma anunt, inscriu sau alte alea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt formalitati in Franta. Doar nu aveti punct de lucru deschis acolo.

sasugorj a scris:

Buna ziua. Am cod de TVA de un an de zile.Facturez fara TVA. Am cifra de afaceri sub 220000 RON. Am contabil. Am lucrat si in Romania. Doar ca nu stiu ce formalitati trebuie indeplinite in Franta. Unde trebuie sa ma anunt, inscriu sau alte alea.

Multumesc. Acelasi lucru mi l-a spus si contabilul meu la inceput. Unul din clientii clientului meu este o firma de avocatura. ¨Poate de aici a venit bazaconia cu CERFA si alte cele, care se aplica salariatilor. Mai astept raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva profesii liberal ginali ginali Bună ziua. Sunt traducător autorizat, profesie liberală. Nu sunt inregistrat in Registrul Comerțului. Dacă nu depășesc plafonul de TVA, dar facturez ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii intracomunitare vasoklucia vasoklucia Buna ziua, este vorba de o societate in Romania care face consultanta manageriala pentru sportivi, ea comision la plasarea ,intermedierea jucatorului. O ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor tva: obligatie inregistrare in reg. op. intracomunitari gabriel999 gabriel999 Buna Ziua, Din cate am inteles din discutiile pe diverse forumuri, o societate SRL (vanzare de licente IT) care aplica scutirea de TVA conf. art. 152 Cod ... (vezi toată discuția)