avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit pe firma
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit pe firma

Suntem 2 asociati in firma si dorim sa luam un credit pe firma doar ca acest lucru nu e posibil deoarece celalalt partener a avut un credit pe persoana fizica pe care lu la achitat. Dar o sa raman doar eu administrator si actionar si atunci vom putea lua creditul.
Intrebarea mea este daca dupa ce voi lua creditul voi ceda actiunile partenerului meu si voi iesi din firma de tot iar acesta nu va mai plati ratele voi fi eu tras la raspundere sau o sa fie strict problema partenerului meu?
Cel mai recent răspuns: shadow_figure , utilizator 15:30, 3 Noiembrie 2009
teoretic preia atat activele cat si pasivele firmei, adica atat bunuri cat si datorii, insa depinde de contractul de credit pe care il negociati cu banca si de garantiile care vi se vor solicita ... acest contract ar putea incurca cesiunea partilor sociale:D
Debitor este persoana juridica. Ca atare raspunde de neplata creditului persoana juridica. Raspunderea administratorului poate fi atrasa numai in cadrul procedurii insolventei (adica in caz de faliment)
nu. raspunde de credit administratorul, care a facut contractul.
Si in cazul in care administratorul va fi altul decat mine iar eu nu voi mai fi in firma raspunzator va fi administratorul existent sau eu? va multumesc!!
Deci nu conteaza daca nu mai apartin de firma tot eu voi fi raspunzator in cazul ne achitarii creditului

Alte discuții în legătură

Probleme cu cesiunea firmei maximtgv maximtgv Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce ... (vezi toată discuția)
Executarea silita dangisca dangisca Ma confrunt cu urmatoarea situatie. In 2006 am demarat un priect SAPARD prin programul Fermierul. Creditul era garantat de Fondul de Garantare, dar Banca a ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma cu linie de credit raducumic raducumic Detin o firma care a contractat o linie de credit pentru care a semnat ca garant administratorul ca persoana fizica si tot ca persoana fizica a avalizat bilete ... (vezi toată discuția)