avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... termen maxim pentru solutionare dosar dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

termen maxim pentru solutionare dosar dauna totala

va rog sa-mi spuneti care este termenul maxim pentru solutionarea unui dosar de dauna totala?
s-a facut evaluarea, s-a stabilit suma (in decursul a 2 luni) si acum astept de 2 saptamani sa aprobe plata despagubirii intrucat am cerut ca plata sa se faca in euro (ptr. ca am platit primele in euro). Mai intii ne-au spus ca nu se poate si dupa ce le-am aratat clauzele din contract care prevedeau cum se fac platile, au spus ca au nevoie de aprobare de la forul lor superior, aprobare care nu stim de ce intarzie
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 09:28, 27 Octombrie 2009
Legal nu este prevazut termen maxim pentru solutionare dosar ,fiecare cauza functie de complexitate, implica proceduri mai simple sau mai complexe
Trebuie sa aveti in vedere ca va aflati la sfarsitul anului,respectiv bugetul s-a cam "golit',procedura birocratica intre foruri si intre compartimentele implicate este anevoioasa, iar conditia impusa plata in euro,creste semnificativ complexitatea cauzei ,care obliga la aprobari si derogari suplimentare
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator
pai cum sa fac altfel cand ei vroiau sa plateasca despagubirea in lei la cursul euro din data accidentului deci de acum 2 luni de zile, iar daca mai dureaza cine stie ce curs va fi. Noi cand platim primele avem termene foarte bine stabillite
mai am o intrebare: daca stiti cum se calculeaza valoarea despagubirii?
Masina era un Logan Preference 1,4 din 2005 si 40000 km rulati. Valoarea stabilita de firma de asigurari este de 4200 euro din care imi scade 25% epava
La 4 ani vechime si cu un bonus de 10 procente la uzura, Loganul dvs. are valoarea reala de 65% din valoarea de catalog.
Din mesaj nu rezulta daca este vorba de o asigurare RCA sau CASCO.

In cazul unei asigurari RCA problema este reglementata de Ordinul 20/2008 al CSA, care prevede:

Art. 36. - (1) Despăgubirea se efectuează de către asigurătorul RCA în maximum 15 zile de la data la care asigurătorul a definitivat investigatia necesară evaluării sumei pe care este obligat să o plătească sau de la data la care asigurătorul a primit o hotărâre judecătorească definitivă cu privire la suma de despăgubire pe care este obligat să o plătească.
(2) Asigurătorul RCA este obligat să desfăsoare investigatia privind producerea accidentului, în termen de cel mult 3 luni de la data avizării producerii evenimentului asigurat, în conditiile în care respectivul accident nu face obiectul unor cercetări efectuate de autoritătile publice. În termen de cel mult 3 luni de la avizarea producerii evenimentului asigurat de către partea prejudiciată ori de către asigurat, asigurătorul RCA este obligat fie:
a) să răspundă cererii părtii solicitante, formulând oferta de despăgubire potrivit propriilor investigatii cu privire la producerea evenimentului asigurat, în cazul în care se dovedeste îndeplinirea conditiilor de asigurare si producerea riscurilor acoperite prin asigurarea obligatorie RCA; fie
b) să notifice părtii prejudiciate cu privire la motivele pentru care nu a aprobat, în totalitate sau partial, pretentiile de despăgubire.
(3) Asigurătorul RCA este obligat să elibereze asiguratului, în termen de 15 zile de la înregistrarea solicitării acestuia, un certificat privind daunele înregistrate în baza contractului de asigurare, pe parcursul ultimilor 5 ani de relatii contractuale, sau absenta acestor daune.
Art. 37. - Dacă asigurătorul RCA nu îsi îndeplineste obligatiile în termenul prevăzut la art. 36 sau si le îndeplineste defectuos, inclusiv dacă diminuează nejustificat despăgubirea, la suma de despăgubire cuvenită, care se plăteste de asigurător, se aplică o penalizare de 0,1%, calculată pentru fiecare zi de întârziere.
In cazul unei asigurari CASCO obligatiile asiguratorului sunt stipulate in contractul de asigurare.
este vorba de asigurare CASCO.
65% din suma asigurata (67000 euro) sau pretul masinii astazi (7100 euro)
care este valoarea de catalog?
masina era noua cand am asigurat-o iar pretul ei atunci a fost 6700 euro suma care este si valoarea asigurata
valoarea de catalog se refera la pretul masinii de nou de atunci din anul 2005?

Alte discuții în legătură

Dauna totala autoturism AMGanea AMGanea Cum se calculeaza valoarea de despagubire in cazul daunei totale in urma unui accident auto. Mentionez ca auto are anul de fabricatie 2006 si aprox. 35.000 ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco in caz de dauna totala manoliusorin manoliusorin Buna ziua Masina Logan Van ( autoutilitara ) cump. pe pers. juridica, an achizitie martie 2009 valoare asig. casco 6035 euro, firma ASTRA Piatra ... (vezi toată discuția)
In legatura cu [o companie de asigurari] deea_n deea_n Buna seara!Acum o luna am avut un accident rutier in care autoturismul mi-a fost avariatdestul de grav.Cei de la [editat de admin] mi-au oferit o suma cu care ... (vezi toată discuția)