avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... termen maxim pentru solutionare dosar dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

termen maxim pentru solutionare dosar dauna totala

va rog sa-mi spuneti care este termenul maxim pentru solutionarea unui dosar de dauna totala?
s-a facut evaluarea, s-a stabilit suma (in decursul a 2 luni) si acum astept de 2 saptamani sa aprobe plata despagubirii intrucat am cerut ca plata sa se faca in euro (ptr. ca am platit primele in euro). Mai intii ne-au spus ca nu se poate si dupa ce le-am aratat clauzele din contract care prevedeau cum se fac platile, au spus ca au nevoie de aprobare de la forul lor superior, aprobare care nu stim de ce intarzie
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 09:28, 27 Octombrie 2009
Daca doamna este multumita,nu a fost vorba despre suma asigurata-6700 euro.
Asa-i ,noi ne straduim dar la asigurarea facultativa suma asigurata vorbeste.:)
Dna Elena daca dvs procedati altfel cu clientii dvs nu pot decat sa va transmit felicitari
In cazul meu nu este vorba despre o multumire in adevaratul sens al cuvantului ptr. ca am ramas cu multe semne de intrebare dar stiti cum este , intrevine factorul psihologic care te face sa renunti numai sa-ti dea ceva si sa nu astepti o vesnicie sa iti poti lua alta masina(in cazul meu era o urgenta si o necesitate)
intrebarile mele la care nu am primit raspuns din partea firmei sant urmatoarele:
- nu mi-au comunicat care era de fapt suma asigurata la data accidentului, 6700 E fiind intradevar suma la care a fost asigurata masina initial, respectiv in 2005;
- nu mi-au aratat polita, desi am solicitat (eu neavand copia) ptr. ca masina a fost luata in rate pe 7 ani iar polita se reinnoia automat pe toata perioada creditului fara a primi de la firma vreun formular dupa fiecare reinnoire spunandu-mi ca nu au asa ceva, ca nu se mai faceau alte documente;?
-din aceasta cauza nu am putut verifica nici perioada de valablitate a politei care dupa cum stiam eu era pana la sfarsitul anului iar ei mi-au spus ca este pana in iunie 2010 motiv ptr. care mi-au mai scazut 60 E ptr. inca jumatate de an
- si motive mai sant dar dupa cum v-am spus sant multumita ca am terminat acest calvar, ptr. ca toata lumea stie ce greu este cand ajungi sa ai treaba cu autoritatile de orice fel din tara asta

Daca in anul 2005 aceea a fost suma asigurata,la momentul acesta nu corespunde.
O cerere scrisa adresata asiguratorului,cu numar de inregistrare,ar fi rezolvat problema comunicarii...
Cred ca este neplacut,dar este dreptul dv.sa obtineti lamuriri.Macar stiti ca atat ati fost in drept sa primiti.
Ce este inscris in polita este important.Si cu privire la perioada asigurata.
Daca prima a fost anuala,cum ati spus...nu inteleg ce s-a mai retinut.
Anul de asigurare nu este neaparat calendaristic.Ex. polita are valabilitate din 27.10.2009 pana in 26.10.2010.Daca nu am platit la inceput prima pentru tot anul(ar putea fi trimestriala sau semestriala),normal ca mi se retine in cazul daunei totale,are acest drept asiguratorul.
Dar in situatia in care acoperirea este din 27.10.2009 pana in 26.10.2014 si am o dauna in primul an de asigurare,doar pentru acest an mi se pot retine primele de asigurare,nicidecum pentru toata perioada asigurata.
O data cu plata daunei,contractul inceteaza,deci nu mi se pot retine prime aferente unei perioade pentru care nu beneficiez de acoperirea riscurilor,in baza acelui contract.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
ContSters76710, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala autoturism AMGanea AMGanea Cum se calculeaza valoarea de despagubire in cazul daunei totale in urma unui accident auto. Mentionez ca auto are anul de fabricatie 2006 si aprox. 35.000 ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco in caz de dauna totala manoliusorin manoliusorin Buna ziua Masina Logan Van ( autoutilitara ) cump. pe pers. juridica, an achizitie martie 2009 valoare asig. casco 6035 euro, firma ASTRA Piatra ... (vezi toată discuția)
In legatura cu [o companie de asigurari] deea_n deea_n Buna seara!Acum o luna am avut un accident rutier in care autoturismul mi-a fost avariatdestul de grav.Cei de la [editat de admin] mi-au oferit o suma cu care ... (vezi toată discuția)