avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Tichete cadou de Paste
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Tichete cadou de Paste

Buna ziua,
Pot comanda tichete cadou pentru angajati si de Paste daca am comandat de 8 martie?....sunt in limita a sumei de 150 lei/persoana/eveniment?
Este adevarat ca pot comanda tichete cadou doar de 150 de lei/persoana /pe an?...restul tichetelor cadou daca le comand pentrru alte evenimente nu sunt deductibile la calculul impozitului pe profit?
Nu imi este clar...

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 17:42, 26 Martie 2018
La impozit pe profit la aceste cheltuieli aveti urmatoarea limita:

Cod Fiscal:
(3) Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:
b) cheltuielile sociale, în limita unei cote de până la 5%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Codului muncii. Intră sub incidența acestei limite următoarele:
....
3. cheltuielile reprezentând: cadouri în bani sau în natură, inclusiv tichete cadou oferite salariaților și copiilor minori ai acestora, servicii de sănătate acordate în cazul bolilor profesionale și al accidentelor de muncă până la internarea într-o unitate sanitară, tichete de creșă acordate de angajator în conformitate cu legislația în vigoare, contravaloarea serviciilor turistice și/sau de tratament, inclusiv transportul, acordate de angajator pentru salariații proprii și membrii lor de familie, precum și contribuția la fondurile de intervenție ale asociațiilor profesionale ale minerilor;


La impozit venit salarial:

Cod Fiscal:
(4) Următoarele venituri nu sunt impozabile, în înțelesul impozitului pe venit:
a) ajutoarele de înmormântare, ajutoarele pentru bolile grave și incurabile, ajutoarele pentru dispozitive medicale, ajutoarele pentru naștere, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii ca urmare a calamităților naturale, veniturile reprezentând cadouri în bani și/sau în natură, inclusiv tichete cadou, oferite salariaților, cât și cele oferite pentru copiii minori ai acestora, contravaloarea transportului la și de la locul de muncă al salariatului, contravaloarea serviciilor turistice și/sau de tratament, inclusiv transportul, pe perioada concediului, pentru salariații proprii și membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariații proprii sau alte persoane, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă. Norme metodologice

Cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori salariaților, cât și cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum și cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depășește 150 lei.


Norme:
(11) În sensul prevederilor art. 76 alin. (4) lit. a) din Codul fiscal limita de 150 lei se aplică separat pentru cadourile, inclusiv tichetele cadou, acordate pentru fiecare ocazie din cele prevăzute, pentru fiecare angajat și pentru fiecare copil minor al angajatului, chiar și în cazul în care părinții lucrează la același angajator. Partea care depășește limita de 150 lei reprezintă venit impozabil din salarii.


Deci puteti acorda si de 8 Martie si de Pasti. Doar ca la impozit pe profit aveti limita de 5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare bonuri cadou Cosmin_Albu Cosmin_Albu Buna ziua! Am inteles ca odata cu noul cod fiscal, bonurile cadou de pana in 150 lei nu se impoziteaza. Problema mea este ca am primit 26 de bonuri cadou, ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete cadou moise_anca moise_anca Este legal sa se acorde tichete cadou angajatilor care lucreaza in zilele de sambata si duminica???Sau aceste tichete cadou se pot acorda doar ocazional(Paste, ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou giulia1975 giulia1975 Buna ziua, daca dorim sa oferim angajatilor tichete cadou in valoare de 150 lei, cu ocazia Craciunului, acestea se vor impozita sau nu? Multumesc mult de ... (vezi toată discuția)